Πολιτισμός

Ομιλίες για τον Γκρέκο στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Διανύοντας τον τελευταίο μήνα της περιοδικής έκθεσης "Ο Δ. Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης" (21.6.2014-25.10.2014) στο Ηράκλειο, η Εταιρεία Κρητικών Ιστορικών Μελετών διοργανώνει στο αμφιθέατρο "Γιάννης Περτσελάκης" του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης σειρά διαλέξεων αφιερωμένη στον καλλιτέχνη.

Η σειρά των διαλέξεων ξεκινά τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014, και ώρα 20:00, με την ομιλία του κ. Στέφανου Κακλαμάνη, καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με τίτλο "Συναιρέσεις και τροπισμοί της πολιτισμικής ζωής στην Κρήτη στα χρόνια του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου". Με επίκεντρο την Κρήτη του πρώτου μισού του 16ου αιώνα, ο Στέφανος Κακλαμάνης θα επιχειρήσει την ανασύνθεση της πολιτισμικής ζωής του τόπου ώστε να αναδειχθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που συνετέλεσαν στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και του έργου του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου πριν την αναχώρησή του για τη Βενετία.

Το συνολικό πρόγραμμα των ομιλιών έχει ως εξής:

* Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, ώρα 20:00: Στέφανος Κακλαμάνης, "Συναιρέσεις και τροπισμοί της πολιτισμικής ζωής στην Κρήτη στα χρόνια του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου"

* Σάββατο 11 Οκτωβρίου, ώρα 11:00: Μαρία Κωνσταντουδάκη, "Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος από τον Χάνδακα στη Βενετία και τη Ρώμη: Η βυζαντινή παράδοση και η σαγήνη της δυτικής τέχνης"

* Σάββατο 25 Οκτωβρίου, ώρα 11:00: Νικόλας Μπακιρτζής, "Έργα του Γκρέκο υπό το φως νέας τεχνολογίας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια