default-image

Εντυπωσιάζει η έκθεση έργων του Ευ. Βαρλάμη - Αυλαία στις 30/9

Πολιτισμός
Εντυπωσιάζει η έκθεση έργων του Ευ. Βαρλάμη - Αυλαία στις 30/9

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα η μεγάλη έκθεση του Ευθύμιου Βαρλάμη στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου "Ο Χριστός στην Κρήτη σήμερα" και είναι η τελευταία ευκαιρία στους Ηρακλειώτες και όλους τους Κρητικούς να την επισκεφθούν και να βιώσουν το μοναδικό αυτό έργο που μας θυμίζει με ένα αποκαλυπτικό τρόπο την παρουσία του Χριστού στη ζωή μας.

Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 120.000 επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, επισκέφθηκαν την έκθεση και ήδη το βιβλίο των εντυπώσεων έχει γεμίσει με τις πραγματικά αποκαλυπτικές επισημάνσεις τους.

Είναι μία μοναδική εικαστική συλλογή που συνδυάζει την υψηλή ποιότητα με το πνευματικό περιεχόμενο και απευθύνεται σε κάθε κατηγορίας μόρφωσης και ηλικίας επισκέπτη.

Τα έργα αναδεικνύονται από τον υπέροχο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, τονίζοντας την ιερότητα και τη μεγαλοσύνη του. Στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Ηράκλειο ο καθηγητής Βαρλάμης μίλησε για το επόμενο μεγάλο έργο που σχεδιάζει και αναφέρεται στην επίσκεψη του Απ. Παύλου στην Κρήτη. Μία συλλογή που θα δώσει στους Κρήτες τη συνειδητοποίηση του κοσμοϊστορικού γεγονότος της επίσκεψης του Απ. Παύλου στη μεγαλόνησο, αλλά σίγουρα θα αποτελέσει και πόλο έλξης χιλιάδων Χριστιανών από όλο τον κόσμο.

Η έκθεση στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι 30 Σεπτεμβρίου. Οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Το Σάββατο είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι και την Κυριακή από τις 10:30 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι. Να υπενθυμίσουμε ότι η έκθεση είναι υπό την αιγίδα του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και είναι συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News