default-image

Δωρεάν είσοδος το σαββατοκύριακο στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Πολιτισμός
Δωρεάν είσοδος το σαββατοκύριακο στο Αρχαιολογικό Μουσείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις εκδηλώσεις για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς συμμετέχει από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Οι φετινές εκδηλώσεις, όπως και πέρσι, είναι αφιερωμένες στο χρόνο. Το σαββατοκύριακο του εορτασμού η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

* Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου: Στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί θεματική ξενάγηση με "οδηγό" επιλεγμένα αντικείμενα σχετικά με το χρόνο. Τίτλος της εκδήλωσης "Στιγμές, εποχές και ο κύκλος της ζωής στη Μινωική Κρήτη". Απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (δηλώσεις συμμετοχής 2810/279.063 και 2810/279.000).

* Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου: Στις 10 και 11 το πρωί, αλλά και στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν θεματικές ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό στη νέα έκθεση του Μουσείου. Στις 6:30 το απόγευμα η δρ Αγγελική Καραγιάννη, από το Πανεπιστήμιο Χαϊδελβέργης, θα δώσει διάλεξη με θέμα "Στιγμές, μήνες και εποχές. Αναζητώντας το χρόνο στο ανάκτορο και το αρχείο της Κνωσού".

Το Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει επίσης στη φωτογραφική έκθεση "Τα πρόσωπα του χρόνου", που φιλοξενείται στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Τυλίσου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News