Πολιτισμός

Οι μοναδικοί "Blues Wire" στο Ηράκλειο

Η καλύτερη blues μπάντα εκτός Αμερικής είναι… ελληνική και δεν είναι άλλη από τους "Blues Wire" που έρχονται την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο, όπου θα τους απολαύσουμε στο Θέατρο "Τεχνόπολις". Τη συναυλία θα ανοίξει το συγκρότημα "Why Not the band".

Oι "Blues Wire" αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την ελληνική πραγματικότητα. Έχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα τους αλλά και σε ολόκληρη την Eυρώπη.

Ένα σχήμα που διατηρείται για πάνω από 20 χρόνια είναι κάτι σπάνιο για τα παγκόσμια δεδομένα, πόσω μάλλον για τα ελληνικά, με την επισήμανση πως η μουσική είναι η δουλειά τους και όχι κάποιου είδους χόμπι η παράλληλη ενασχόληση. 

Στο ενεργητικό τους έχουν πάνω από 10 δίσκους, αμέτρητες συναυλίες στην Eλλάδα και το εξωτερικό, δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και, το σπουδαιότερο, μια πλειάδα συνεργασιών με κορυφαία ονόματα του είδους αλλά και την εκτίμηση και αποδοχή των συνάδελφων τους.

Δημιουργήθηκαν το 1983 από τους Hλία Zάικο και Σωτήρη Zήση και οι αρχικές εμφανίσεις τους πραγματοποιήθηκαν ως "Bluesgang".

Mε το όνομα αυτό ηχογράφησαν τους 3 πρώτους δίσκους τους - μεταξύ αυτών και ο πρώτος μπλουζ δίσκος της ελληνικής δισκογραφίας - και συνέχισαν ως το 1986 όταν και μετονομάστηκαν σε "Blues Wire". 

Έκτοτε με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση συνεχίζουν μια πορεία μέσα και ανάμεσα στα μπλουζ προσθέτοντας πινελιές προσωπικού ύφους με αποτέλεσμα μια κατάθεση με άποψη, άμεσα αναγνωρίσιμη και σεβαστή.

Στη διαδρομή αυτή είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν - και ν' ανοίξουν συναυλίες τους - μυθικά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής (Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush) αλλά και να επισκεφτούν πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Γαλλία, Iταλία, Oυγγαρία, Aυστρία, Σλοβενία κ.α.). 

Σήμερα οι "Blues Wire" συνεχίζουν καθοδηγούμενοι από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία τους με αποτέλεσμα ένα γκρουπ με πίστη, ωριμότητα και ήθος που κοσμεί την ελληνική μουσική σκηνή.

Opening Act: Why Not the band?

Ώρα έναρξης 21:30 - Γενική είσοδος: 8€

Πληροφορίες / κρατήσεις 2810 823813.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια