Πολιτισμός

Εκδήλωση για τον Κρητικό Πόλεμο στην "Ανδρόγεω"

Εκδήλωση με θέμα "Ο Κρητικός Πόλεμος" διοργανώνουν την ερχόμενη Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη και η Λέσχη Ανάγνωσης Αρχαιολογικών και Ιστορικών βιβλίων "Ίτανος". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Ανδρόγεω", στις 7 το απόγευμα.

Θα μιλήσουν οι Κωνσταντίνος Καργάκης, λογοτέχνης, με θέμα "Ο Κρητικός Πόλεμος μέσα από την ιστορία και τη λογοτεχνία", Λιάνα Σταρίδα, αρχαιολόγος, με θέμα "Ο Χάνδακας κατά τη διάρκεια του Κρητικού Πολέμου", Ηλίας Κολοβός, επίκουρος καθηγητής Οθωμανικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα "Ο Οθωμανικός Χάνδακας, έξω από το Χάνδακα", Δημήτρης Σάββας, προϊστάμενος Βικελαίας Βιβλιοθήκης, με θέμα "Τα αποτυπώματα της πολιορκίας του Χάνδακα και οι συνέπειες της κατάκτησής του", και Αθηνά Κυριακάκη-Σφακάκη, ξεναγός, με θέμα "Η ταυτότητα και οι στόχοι της Λέσχης Ίτανος". Συντονίζει η φιλόλογος Άννα Μακράκη.

Η Έρη Μουρτζάκη θα απαγγείλει αποσπάσματα από το ανέκδοτο έργο του Κωνσταντίνου Καργάκη "Κρητικός Πόλεμος", ενώ στο φουαγιέ της αίθουσας "Ανδρόγεω" θα εκτεθούν γκραβούρες που απεικονίζουν ναυμαχίες και χάρτες της πολιορκίας.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια