Πολιτισμός

Η Ουκρανία δε θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό της Eurovision

Η Ουκρανία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2015, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της δημόσιας τηλεόρασης, Ζουράμπ Αλασάνια, επικαλούμενος το υψηλό κόστος και τον πόλεμο στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.

«Ξέρουμε ότι η Eurovision είναι θέμα εικόνας, θέμα κύρους. Και δεν έχουμε το δικαίωμα να προτείνουμε κάτι κακό» εξήγησε ο Ζουράμπ Αλασάνια σε ανακοίνωσή του, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr. «Απλούστατα, δεν έχουμε τα χρήματα για να κάνουμε κάτι καλό» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «μια ασταθή πολιτική και οικονομική κατάσταση, τη στρατιωτική επίθεση στα ανατολικά και την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών». «Για το λόγο αυτό η εθνική τηλεόραση της Ουκρανίας, σε συμφωνία με την EBU, αποφάσισε να μην συμμετάσχει στον διαγωνισμό του 2015» στη Βιέννη, κατέληξε ο Αλασάνια.

Στον διαγωνισμό του περασμένου Μαΐου οι οργανωτές είχαν ανακοινώσει ότι οι ψήφοι των κατοίκων της Κριμαίας - της ουκρανικής χερσονήσου που προσαρτήθηκε τον Μάρτιο από τη Ρωσία -  θα συμπεριλαμβάνονταν στις ψήφους από την Ουκρανία, για τεχνικούς λόγους.

Η Ουκρανία είχε κερδίσει τον διαγωνισμό το 2004 με την τραγουδίστρια Ρουσλάνα.

Η Ουκρανία είχε κερδίσει τον διαγωνισμό το 2004 με την τραγουδίστρια Ρουσλάνα η οποία πέρσι συμμετείχε ενεργά στο κίνημα της πλατείας Μαϊντάν που οδήγησε στην ανατροπή του φιλορώσου πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια