Πολιτισμός

Έκθεση Μυλοποταμιτών καλλιτεχνών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Ταλλαία"

Ο Δήμος Μυλοποτάμου στο πλαίσιο του πολιτιστικού Φεστιβάλ "Ταλλαία 2014" διοργανώνει την 1η Έκθεση Μυλοποταμιτών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο Γαράζου "Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Μαρκάκης" από την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Επίσης σχολεία και γκρουπ εκδρομέων θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στην έκθεση κατόπιν συνεννόησης με το τμήμα πολιτισμού του Δήμου Μυλοποτάμου, αφού επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2834 3 40351 με τους υπευθύνους.

Η έκθεση θα ανοίξει για το κοινό στο πλαίσιο μικρής τελετής την προσεχή Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Με αφορμή τη διοργάνωση της έκθεσης, ο δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος σε δήλωση του αναφέρει τα εξής: «Για πρώτη φορά παρουσιάζεται επίσημα σε ομαδική έκθεση η δουλειά καλλιτεχνών του Μυλοποτάμου, οι οποίοι υπηρετούν με ιδιαίτερη επιτυχία τις εικαστικές τέχνες. Ζωγράφοι, αγιογράφοι, γλύπτες, άνθρωποι με δημιουργική φαντασία, αποκαλύπτουν μέσα από τη δουλειά τους ακόμα μια πτυχή της σύγχρονης τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμος Μυλοποτάμου μέσα από το Φεστιβάλ "Ταλλαία" επιτυγχάνει να αναδείξει ένα σημαντικό τομέα που αναπτύσσεται στην περιοχή μας από ανήσυχους, πνευματικούς ανθρώπους, οι οποίοι με το χρωστήρα τους τα εργαλεία τους, κυρίως με το μυαλό και την ψυχή τους, αποτυπώνουν συναισθήματα και καταθέτουν τη δική τους πρόταση μέσα από τα έργα τους.

Τους ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή τους και τη συμμετοχή τους στην έκθεση, η οποία φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός. Κυρίως, τους συγχαίρουμε για την εξαιρετική τους δουλειά και τα θαυμάσια έργα τους».

Στην έκθεση συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι καλλιτέχνες:

Βουκάλης Σήφης, (ζωγράφος, Μελιδόνι), Γερομουσταλάκης Στρατής (ζωγράφος, Πετραδέ Χουμερίου), Γοργοράπτη Ευαγγελία (εικαστικός, Μελιδόνι), Δαφνομήλη Αθηνά (ζωγράφος-αγιογράφος, Γαράζο), Κανακάη Χαρούλα (ζωγράφος, Πέραμα), Κουτάντος Γιώργος (γλύπτης, Αξός), Λυρώνη Νένα (ζωγράφος, Απλαδιανά), Μανιά Μένη (ζωγράφος-αγιογράφος, Αλόιδες), Μαραθιανός Γεώργιος (γλύπτης, Γαράζο), Μαραθιανός Χαράλαμπος (αγιογράφος-γλύπτης, Αλόιδες), Νικηφόρος Νικόλαος (αγιογράφος, Γαράζο), Παπαδοπετράκης Ευάγγελος (αγιογράφος, Αχλαδές), Παπαδάκη-Μαστοράκη Γαριφαλιά (αγιογράφος Ρουμελή), Παρασύρης Δημήτρης (γλύπτης, Ζωνιανά), Προδρόμου Μαριάνθη (ζωγράφος, Ρουμελή), Πολυμήλη Σοφία (ζωγράφος-αγιογράφος, Αχλαδέ), Ρουκούνη Εμμανουέλα (αγιογράφος, Γαράζο), Ρουμπάκης Μανώλης (γλύπτης, Χώνος), Ρουσσάκης Νικόλαος (αγιογράφος, Γαράζο), Ρουσσάκης Νίκος Αγιογράφος - Ζωγράφος Γαράζο, Τσαγλιώτη Γεωργία (αγιογράφος-ζωγράφος, Δαμαβόλου), Τσαγλιώτη Εμμανουέλα (ζωγράφος, Μπαλί).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια