default-image

Ross Daly και Βασίλης Σταυρακάκης μαζί στη σκηνή

Πολιτισμός
Ross Daly και Βασίλης Σταυρακάκης μαζί στη σκηνή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνεργασία του Ross Daly με τον Βασίλη και τον Μήτσο Σταυρακάκη ξεκίνησε πριν από 32 χρόνια με το δίσκο "Ονείρου Τόποι", ένας δίσκος που, εκείνη την εποχή, άνοιξε καινούργιους ορίζοντες στην κρητική μουσική, φανερώνοντας ένα εντελώς καινοτόμο τρόπο προσέγγισης του παραδοσιακού υλικού. Στη συνέχεια ακολούθησαν άλλες παραγωγές με πολλές νέες δημιουργίες και σήμερα, τρεις δεκαετίες μετά, αυτή η συνεργασία συνεχίζεται δημιουργικά όσο ποτέ.

Η διαχρονικότητα των μελωδιών του Ross Daly πλέκεται με μαγικό τρόπο με τον ιδιαίτερο στίχο του Μήτσου Σταυρακάκη και τη μοναδική ερμηνεία του Βασίλη Σταυρακάκη, με αποτέλεσμα μουσικές δημιουργίες που έχουν επηρεάσει και συνεχίζουν να επηρεάζουν γενιές ακροατών τόσο σε συναυλίες, όσο και στο γλέντι, και οι οποίες φαίνεται να αποτελούν πλέον ένα ρεύμα συνέχειας και δημιουργικής εξέλιξης της κρητικής παράδοσης.

Αύριο Πέμπτη 18 του Σεπτέμβρη, στο Κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης", στο Ηράκλειο, ο Βασίλης Σταυρακάκης μαζί με τον Ross Daly θα πραγματοποιήσουν μια συναυλία, στην οποία θα παρουσιάσουν κομμάτια από το καινούργιο και το παλιό τους ρεπερτόριο.

Μαζί τους θα παίξουν οι Γιώργος Μανωλάκης (λαούτο, φωνή), Κέλυ Θωμά (λύρες) και Γιάννης Παπατζανής (κρουστά, φωνή). Η επιμέλεια του στίχου είναι του Μήτσου Σταυρακάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News