default-image

Ο Haig Yazdjian στο Θέατρο των Αγρών

Πολιτισμός
Ο Haig Yazdjian στο Θέατρο των Αγρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διεθνούς φήμης Αρμενοσύριος καλλιτέχνης Haig Yazdjian, με την αισθαντική φωνή, τις ιδιαίτερες συνθέσεις και τον μοναδικό ήχο στο ούτι, θα μας ταξιδέψει στον κόσμο της world jazz μουσικής σήμερα Πέμπτη 17 Ιουλίου στο Θέατρο των Αγρών.

Παραδοσιακές μουσικές της Ελλάδας, της Αρμενίας και του αραβικού κόσμου σμίγουν στο σήμερα, με τη σύγχρονη αρμονία και ρυθμό για να γεννήσουν νέα χρώματα και ήχους.

Ο Haig Yazdjian ξεχώρισε για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο αναμιγνύει ετερόκλητα στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών της ανατολικής Μεσογείου, πιστεύοντας ακλόνητα πως η παράδοση είναι μια ζωντανή, δημιουργική δύναμη. Και όλα αυτά με έναν αέρινο, ατελεύτητο τρόπο, όπως ο τίτλος του TALAR υπονοεί.

Η δεξιοτεχνία του στο ούτι αλλά και η ιδιαίτερη αισθαντικότητα της φωνής του τον καθιέρωσαν  γρήγορα στην Ελλάδα ως μία από τις πολλά υποσχόμενες προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.

Ο Haig Yazdjian  έχει συνεργαστεί με την Ε.Βιτάλη, τον Νίκο Ξυδάκη, τη  Σαβίνα Γιαννάτου, τη Μαρία Φαραντούρη,τ η Δήμητρα Γαλάνη, την  Έλλη Πασπαλά, τον David Lynch, τον Μιχάλη Νικολούδη, τον Dave Spilain, τον Omar Farouk Tekbilek και τον Gasparyan.

Απόψε Πέμπτη 17 Ιουλίου στις 10 το βράδυ η φύση στο Θέατρο των Αγρών θα γεμίσει  με μουσικές του κόσμου από έναν δεξιοτέχνη του είδους.

Μαζί με τον Haig Yazdjian οι: Χάρης Λαμπράκης - νέυ, Νίκος Σιδηροκαστρίτης - drums

Και Μανώλης Κανακάκης - πιάνο, κανονάκι, τραγούδι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News