default-image

Νέα δουλειά από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων

Πολιτισμός
Νέα δουλειά από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη νέα του δισκογραφική δουλειά παρουσίασε προχθές βράδυ στο κοινό του Ηρακλείου ο τραγουδοποιός Λουδοβίκος των Ανωγείων. Το νέο CD έχει τίτλο "Το βλέμμα θέλει δύο μι" και κυκλοφορεί από το δισκοπωλείο "Αεράκης". Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες, που ευχήθηκαν στον καλλιτέχνη μια καλή μουσική πορεία, ενώ είχαν την ευκαιρία να ακούσουν αποσπάσματα από το νέο του άλμπουμ.  

Πηγή έμπνευσης του τίτλου του δίσκου αποτέλεσε μια φίλη του, όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος, που της έστειλε ένα μήνυμα και τον διόρθωσε λέγοντάς του πως το βλέμμα θέλει δύο μι. «Μου άρεσε ο ήχος και πάνω σε αυτό έχτισα την ιστορία του δίσκου, που θα πει η ιστορία μας κατοικεί στις ορθογραφημένες λέξεις μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.

Όπως είπε, ο νέος του δίσκος έχει τραγούδια με ώριμο στίχο και πιστεύει πως έχει και πολύ καλή σχέση με το χρόνο. «Τους δούλεψα 5 χρόνια και τα τραγούδια είναι ένα κι ένα. Δεν πιστεύω πως ένα τραγούδι που έχει κακό στίχο θα μπορούσε ποτέ να γίνει τραγούδι. Προσέχω πάρα πολύ τα λόγια που βάζω στα τραγούδια μου, πέρα από τη μουσική», διευκρινίζει παράλληλα, θεωρώντας πως έκανε κάτι αξιοπρεπές, έχοντας καλούς συνεργάτες και τη Στέλλα Σειραγάκη, «μια ατόφια, καινούργια, αγγίνια φωνή, που έδωσε ομορφιά στις λέξεις».

Η ίδια η τραγουδίστρια Στέλλα Σειραγάκη, από την πλευρά της, νιώθει υπέροχα και μεγάλη τύχη που ο Λουδοβίκος τη συμπεριέλαβε στο νέο του δίσκο, για τον οποίο θεωρεί πως είναι ο πιο ώριμος τόσο σε στίχο, όσο και σε μουσική. «Ήταν τιμή για μένα κι ένιωσα πρωτόγνωρα συναισθήματα και μέσα στο στούντιο. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδη η νέα δισκογραφική δουλειά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη νέα δισκογραφική δουλειά του Λουδοβίκου αναφέρθηκε και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος τόνισε πως οι μεγάλοι δημιουργοί είναι αυτοί που καταφέρνουν κάθε φορά που φτιάχνουν το καινούργιο τους λουλούδι, να το στήνουν στα οροπέδια, όπου εγκατοικούν όλα τα έργα που έχουν δημιουργηθεί, που τα έχει ανάγκη ο άνθρωπος και τα ανακαλεί όταν τα χρειάζεται. Όπως είπε, ο Λουδοβίκος επιτελεί επιπλέον μια ανώτερη αποστολή: Συνδέει το βαθύ παρελθόν με το μακρύτατο μέλλον και είναι ένας ενδιάμεσος που προσπαθεί να διατηρήσει τις ευαισθησίες που μας έκαναν ανώτερους ανθρώπους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από το δισκοπωλείο "Αεράκης" και συνεχίστηκε στο καφέ μπαρ "Μήλον της Έριδος", στην πλατεία Κοραή, στο Ηράκλειο.

Της Ιωάννας Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News