Πολιτισμός

"Addio Addio Amore" στο Πάνορμο

Η σόλο χοροθεατρική παράσταση "Addio Addio Amore", θα δοθεί το Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Ιουλίου 2014, στις 21:00, στον Χαρουπόμυλο, στο Πάνορμο. Μία δημιουργία του Δάφνι Κόκκινου, συνεργάτη της Pina Bausch για 24 ολόκληρα χρόνια, τα οποία τώρα μετουσιώνονται σε μια διαδραστική σόλο παράσταση ποτισμένη από την ενέργεια και το πνεύμα της σπουδαίας γερμανίδας χορογράφου.

Οι κινήσεις του Δάφνι Κόκκινου, αποκαλύπτουν ιστορίες, εμπειρίες, ανέκδοτα, όνειρα που μοιράστηκε έως το τέλος με την Pina Bausch, σε μια παθιασμένη και συγκινητική παράσταση χοροθεάτρου.

Στη διάρκεια της παράστασης, ο Δάφνις συνεργάζεται μ' έναν χορευτή, για ένα δίλεπτο τάνγκο επί σκηνής. Το σόλο Addio, Addio Amore, είναι αφιερωμένο στην Pina. Ο Δάφνις υψώνει ένα ποτήρι προς τιμήν της… Chin- Chin…

Ανασύρει μνήμες από τα ταξίδια του, παρουσιάζοντας έργα της σε όλο τον κόσμο και προσκαλεί το κοινό σε μια συνεχή εξερεύνηση της ανθρώπινης ύπαρξης. Η ερμηνεία του, είναι μια προσφορά σε όλους όσοι αγαπούν το έργο της Pina. Ένα έργο γεμάτο αγάπη, ανθρωπιά, σεβασμό, χιούμορ, φαντασία και φροντίδα. Μια παθιασμένη και συγκινητική παράσταση ή καλύτερα, ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή στην Ελλάδα, την Ιαπωνία, την Ινδία, τη Γαλλία, τη Νότια Αμερική, και το σημαντικότερο, την ίδια τη ζωή.

«Δεν μ' ενδιαφέρει τόσο ο τρόπος που κινούνται οι άνθρωποι, όσο αυτό που τους συγκινεί βαθιά». Με αυτή τη δήλωση η Γερμανίδα χορογράφος Pina Bausch συστήνει το δικό της πρότυπο δημιουργίας ή μια εκδοχή για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την τέχνη της. Η αισθητική της βασίζεται πρωτίστως σε μια φιλοσοφική θεώρηση της ανθρώπινης ύπαρξης και μας παροτρύνει, υπό μία έννοια, να ορίσουμε μέσα μας την πηγή της «συγκίνησης» αναπλάθοντας τη μορφή και την ουσία των έργων της, πέρα από αισθητικούς νόμους και ακαδημαϊκές κατηγοριοποιήσεις.

Μετά τη λήξη της παράστασης θα ακολουθήσει συζήτηση του Δάφνι Κόκκινου με το κοινό.

Ο Δάφνις Κόκκινος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1965 - είναι το έκτο αγόρι της οικογένειάς του. Στα 15 του αποφασίζει να σπουδάσει μπαλέτο. Οι γονείς του τον στηρίζουν, ως το τέλος των σπουδών του.

Τελειώνει την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα. Αφού χορεύει για ένα χρόνο στα χορικά της Ζουζού Νικολούδη, παίρνει το τρένο με προορισμό το Βούπερταλ και το χοροθέατρο της Pina Bausch. Από το 2002 είναι βοηθός της θρυλικής χορογράφου. Μετά τον θάνατο της, το 2009, είναι υπεύθυνος προβών του χοροθεάτρου. Εδώ και 20 χρόνια ταξιδεύει ανά τον κόσμο, ερμηνεύοντας επί σκηνής ή προετοιμάζοντας έργα της Pina Bausch: Iphigenie auf Tauris, Sacre du printemps, Kontakthof, Arien, 1980: Bandoneon, Two Cigarettes in the Dark, Viktor, Ahnen, Palermo-Palermo, Tanzabend, Bamboo Blues, Agua, Masurca Fogo, Danzon κ.ά. Συμμετείχε ως ερμηνευτής στις ταινίες: Ηable con ella του Pedro Almodovar, Pina του Wim Wenders και ως χορογράφος στο φιλμ, Zenne the Dancer.

Διοργάνωση: Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου « Επιμενίδης» (www.panormo.com)

Σχόλια