default-image

"Το μοναστήρι του Ρισελιέ"

Πολιτισμός
"Το μοναστήρι του Ρισελιέ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εκδόσεις "Επτάλοφος" και το βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης" θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 11 Ιουλίου στις 21:00 στο χώρο του βιβλιοπωλείου (Καντανολέων 4, Ηράκλειο), το βιβλίο της Μπριζίτ Τζο με τίτλο "Το μοναστήρι του Ρισελιέ".

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κ. Χρυσή Σιδηροπούλου και η συγγραφέας κ. Μπριζίτ Τζο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μέσα στη σκοτεινιά της νύχτας στο καταχείμωνο του 1518, όταν η ομίχλη φάνηκε στους έρημους δρόμους του Λονδίνου, όταν το κρύο ήταν τόσο δυνατό που ο δρόμος είχε παγώσει και ο ουρανός δεν φωτιζόταν επειδή τα μαύρα σύννεφα είχαν καταπιεί το φεγγάρι, τότε…

…Ο Φραγκίσκος είχε πέσει σε τέτοιο λήθαργο που ούτε η ανάσα του δεν ακουγόταν, τα χείλη του είχαν ασπρίσει και τα μαλλιά του γινόντουσαν γκρίζα. Η όψη του ξαφνικά φαινόταν άρρωστη. Είχε αρχίσει να παίρνει ένα ωχρό χρώμα και σε λίγο έμοιαζε με ένα πτώμα που κατά λάθος βρισκόταν πάνω στη γη και όχι μέσα της. Και τότε κάτι πολύ παράξενο συνέβη.

Ο Κρίστιαν είχε γύρει το κεφάλι του προς το δάσκαλό του. Μέσα από την ανάσα του ξεπήδησαν αχνές σπίθες. Ήταν μικρές και δεν τις ξεχώριζες από τον άνεμο. Οι σπίθες μόλις πλησίασαν το δάσκαλο αμέσως τον γιάτρεψαν. Το  χρώμα επανήλθε στο γέροντα Φραγκίσκο και οι ανάσες του έγιναν φυσιολογικές. Η υγεία επανήλθε μέσα στην ψυχή του. Οι δύο ταξιδιώτες συνέχισαν να κοιμούνται σαν να μην είχε γίνει αυτό το τόσο παράξενο γεγονός…

«Το μοναστήρι του Ρισελιέ» είναι μια συναρπαστική περιπέτεια που οδηγεί τον αναγνώστη σε ιστορικά μονοπάτια και στο ταξίδι πνευματικής αναζήτησης του μικρού ήρωα, ο οποίος προσπαθεί να κατανοήσει τα μυστήρια του κόσμου. Με την αθωότητα της παιδικής του ψυχής, ξεπερνά τα εμπόδια και τους κινδύνους, μαθαίνοντας στον επίσης μικρό αλλά και μεγάλο αναγνώστη, πως με την επιμονή και πάνω από όλα την αγάπη όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε.Η συγγραφέας οδηγώντας μας σε ιστορικές τοποθεσίες , περιγράφει με εξαιρετικό τρόπο τους χαρακτήρες και τα τοπία, κάνοντας το βιβλίο απολαυστικό για όλες τις ηλικίες… (Ρίκα Δυαλινά)

Η συγγραφέας

Η Μπριζίτ Τζο γεννήθηκε το 1992. Διανύει το τέταρτο έτος των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Η επαφή της με τα βιβλία ήταν πολύ σημαντική για εκείνην από την μικρή της ηλικία. Έγραψε το πρώτο της ολοκληρωμένο έργο στα 14 της χρόνια την « Περίφημη Μάγισσα Πίκι Πόουν» που εκδόθηκε στη Σερβία  το 2007.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News