Πολιτισμός

Βραδιές jazz στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου

Με δύο βραδιές στους ρυθμούς της διεθνούς jazz και blues μουσικής σκηνής συνεχίζεται ο κύκλος καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, με την εμφάνιση των μουσικών σχημάτων Soren Lyng Hansen-Άλκη Καλούμενου και Μιχάλη Λαμπράκη & Jazzoo, την Τετάρτη 16 και 30 Ιουλίου 2014, και ώρα 21:00 αντίστοιχα.

Jazz μουσικές θα πλημμυρίσουν τον κήπο του Μουσείου, παρασύροντας τους ακροατές σε ένα μελωδικό ταξίδι. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους μετά μουσικής, από το μπαρ του ΙΜΚ που σερβίρει τόσο στον κήπο όσο και στη βεράντα με θέα στη θάλασσα, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου.

Duende: Ντουέτο Jazz, Soren Lyng Hansen-Άλκης Καλούμενος (Τετάρτη 16 Ιουλίου, ώρα 21:00)

Ένας μουσικός περίπατος στον κόσμο της jazz, του blues και της βραζιλιάνικης μουσικής. Προσωπικές συνθέσεις του Καλούμενου και εκλεπτυσμένες ενορχηστρώσεις δημιουργούν μια παλέτα ηχοχρωμάτων όπου η ηλεκτρική κιθάρα, το κοντραμπάσο, η κλασική οχτάχορδη κιθάρα και το πεντάχορδο ηλεκτρικό βιολοντσέλο συνομιλούν αρμονικά.

Μιχάλης Λαμπράκης & Jazzoo (Τετάρτη 30 Ιουλίου, ώρα 21:00)

Κλασικά κομμάτια της jazz και blues μουσικής από το Κουαρτέτο Jazzoo. Το σχήμα αποτελείται από τους Μιχάλη Λαμπράκη, σαξόφωνο, Γιάννη Καπετανάκη, κοντραμπάσο, Πολύδωρο Φραντζεσκάκη, ντραμς και Έμιλυ Ρούμελη, πιάνο.

Η είσοδος στο Μουσείο θα είναι 3€ (μειωμένο εισιτήριο).

Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται και η είσοδος στη νέα περιοδική έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης "Ο Δ. Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης".

Σχόλια