default-image

Μοναδικό θέαμα για τους λάτρεις του χορού στην Πύλη Βηθλεέμ

Πολιτισμός
Μοναδικό θέαμα για τους λάτρεις του χορού στην Πύλη Βηθλεέμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι χορογράφοι Μαριέλα Νέστορα, Ίρις Καραγιάν, Μαρία Κολιοπούλου, Κατερίνα Σκιαδά, Κώστας Τσιούκας, συν-χορορογραφούν τα έργα Untitled #1-5, στα πλαίσια του Collective Choreography Project (CCP) και μας τα παρουσιάζουν στις 11 και 12 Ιουλίου στην Πύλη Βηθλεέμ στο Ηράκλειο.

Σε κάθε έργο ένας χορογράφος είναι ο περφόρμερ και οι άλλοι 4 συν-χορογραφούν. Οι χορογράφοι αρχικά δουλεύουν ο καθένας ξεχωριστά με τον περφόρμερ και κατόπιν συλλογικά συνθέτουν τα υλικά σε ένα ενιαίο έργο. Δεν υπάρχει κοινή θεματολογία - ο κάθε χορογράφος είναι ελεύθερος να ερευνήσει ό,τι επιλέξει και δεν γνωρίζει πάνω σε τι δουλεύουν οι άλλοι χορογράφοι μέχρι να συναντηθούν συλλογικά στις κοινές πρόβες, σύνθεσης και δομής.

Τα Untitled series ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2012 και αφού ολοκληρωθούν τα σόλι Untitled #1-5 θα γίνει μια τελική σύνθεση από όλο το υλικό σε ενιαίο τελικό έργο.

Έχουν ήδη ολοκληρωθεί το Untitled #1 με περφόρμερ τη Μαριέλα Νέστορα και το Untitled #2 με περφόρμερ την Ίριδα Καραγιάν σε ρέσιντενσι στο "Εμπρός", ενώ το Untitled #3 δημιουργήθηκε σε ρέσιντενσι του Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϊμόνδου Ντάνκαν με περφόρμερ τη Μαρία Κολιοπούλου. Το Untitled #4 με περφόρμερ την Κατερίνα Σκιαδά θα δημιουργηθεί στο Ηράκλειο σε ρέσιντενσι στο Κέντρο Χορού του Δήμου Ηρακλείου, που εδρεύει στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Οι παραστάσεις

Οι παραστάσεις των Untitled #1 και #2 θα δοθούν στις 11 Ιουλίου και των Untitled #3 και #4 στις 12 Ιουλίου.

Η ώρα έναρξης είναι στις 21:30 και η είσοδος είναι 10 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News