default-image

Χορός-μουσική-θέατρο στις εκδηλώσεις του Δήμου για το διήμερο

Πολιτισμός
Χορός-μουσική-θέατρο στις εκδηλώσεις του Δήμου για το διήμερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, θέατρο, μουσική και χορό περιλαμβάνει σήμερα και αύριο το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων "Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014", που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου. Η αρχή θα γίνει απόψε στο Κηποθέατρο "Μάνος Χατζιδάκις", όπου στις 9:30 το βράδυ το Θέατρο "Μορφές" θα ανεβάσει την παράσταση "Περσέας και Ανδρομέδα".

Ένας από τους θησαυρούς της ελληνικής μας μυθολογίας, ο μύθος του Περσέα και της Ανδρομέδας, ζωντανεύει φέτος από το Θέατρο "Μορφές". Ο Περσέας, γιος του Δία και της Δανάης, υπόσχεται στο βασιλιά Πολυδέκτη να του φέρει το κεφάλι της φοβερής Μέδουσας, που όποιον κοιτάξει γίνεται πέτρα. Μετά από πολλές περιπέτειες και με τη βοήθεια του Ερμή και της Αθηνάς καταφέρνει να φτάσει ως την άκρη του κόσμου. Εκεί συναντά την Ανδρομέδα που τη σώζει από ένα φοβερό θαλάσσιο τέρας και την κάνει γυναίκα του. Ο Περσέας γίνεται ήρωας και ο Δίας στο τέλος τον ανεβάζει στον ουρανό για να μην ξεχαστεί ποτέ. Έτσι γεννιούνται οι αστερισμοί του Περσέα και της Ανδρομέδας. Η σκηνοθεσία είναι της Γιάννας Κεφάλα. Παίζουν: Σίμος Χριστοδούλου (Δίκτης, γριά Α', Κηφέας), Γιάννα Κεφάλα (Δανάη, Νύμφη Β', Κασσιόπη), Γιάννης Παραουλάκης (Ακρίσιος, γριά Γ', Άτλαντας, Φινέας), Γιάννης Πανταγιάς (Μάντης, γριά Β', Πολυδέκτης, βασιλιάς), Δομήνικος Ταβερναράκης (Ερμής), Νότα Κοντού (Ανδρομέδα, Νύμφη Α'), Ελένη Κεφάλα (Αθηνά, Νύμφη Γ'), Ιάσονας Χριστοδούλου (Περσέας). Στη φωνή του Δία ο Μανόλης Κουκιαδάκης.

Είσοδος 10 ευρώ, φοιτητικό και παιδικό 8 ευρώ.  

"Ποτίζοντας το δέντρο της μνήμης"

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται αύριο Κυριακή στις 9:30 το βράδυ στο Κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης" με μουσικοχορευτική παράσταση από το Σύλλογο Αλατσατιανών Ηρακλείου. Τίτλος της παράστασης "Ποτίζοντας το δέντρο της μνήμης". Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου, ο Σύλλογος θα δέχεται τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα, που δεν έχουν λήξει, τα οποία θα διατεθούν στην Ιερά Μονή Θεοβαδίστου Όρους Σινά. Ο Σύλλογος Αλατσατιανών ερμηνεύει παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια, καθώς και τραγούδια από την Κρήτη και όλη την Ελλάδα. Από τον Ιούνιο του 2012 χοράρχης της χορωδίας είναι ο κ. Νίκος Αντωνακάκης.

"Το κτήνος στο φεγγάρι"

Την ίδια ώρα, στο Κηποθέατρο "Μάνος Χατζιδάκις" το Θέατρο "Μορφές" παρουσιάζει το έργο του Richard Kalinoski "Το κτήνος στο φεγγάρι". Ο Αράμ και η Σέτα, Αρμένηδες στην καταγωγή, από τους λίγους τυχερούς που κατάφεραν να επιβιώσουν μετά τη σφαγή και το διωγμό του λαού τους, φτάνουν στην Αμερική το '30 για να κάνουν μια νέα αρχή. Δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι που το μόνο που τους ενώνει είναι η κοινή τους καταγωγή... Ένα έργο βαθιά ανθρώπινο που αφορά τον καθένα μας. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ με είσοδο 10 ευρώ και φοιτητικό-παιδικό 8 ευρώ.  

Παράσταση χορού

Στην Πύλη Βηθλεέμ, στις 9:30 το βράδυ, αύριο Κυριακή η ερασιτεχνική ομάδα χορού "Εχταγή" παρουσιάσει το έργο "Τ", με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Μια σειρά από χορευτικά και ηχητικά τοπία που πραγματεύονται, μέσα από σύμβολα του αρχαίου κρητικού πολιτισμού, ερωτήματα όπως το ανθρώπινο αδιέξοδο, την έλλειψη αλλά και την πορεία προς την αυτογνωσία, την ενηλικίωση και την αναμέτρηση με το άγνωστο. Σύλληψη και χορογραφία: Όλια Λυδάκη. Ερμηνεύουν: Ιωάννα Βασσάκη, Κωνσταντίνος Θοδωρής, Σόφη Πανέρη, Ευεποίνα Παντελέρη, Χαρά Σιμιτζή, Εβίτα Τσακαλάκη. Παραγωγή, υποστήριξη, διοργάνωση: Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου, Jam Art company, Κέντρο Χορού Δήμου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News