Πολιτισμός

Εορτασμός στο Μπραχίμο από το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου προχωρά στην πραγματοποίηση εκδήλωσης εορτασμού των 131 ετών της Ελληνικής Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Μπραχίμο του Περάματος Μυλοποτάμου την ερχόμενη Κυριακή στις 10 το πρωί .

Σε ψήφισμα τους αναφέρεται:

      Σε υλοποίηση Ψηφίσματος που εκδόθηκε κατά τον πρώτο επιτυχή Παγκρήτιο ενωτικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς το 2006, που σηματοδότησε και ανέδειξε την αναγκαιότητα συνεργασίας, αλληλεγγύης και ενότητας του αγώνα των εργαζομένων, οργανώνεται  στις 4 Μαϊου 2014, ο Παγκρήτιος Ενωτικός Εορτασμός της Πρωτομαγιάς, στην οικία του Πρωτεργάτη του γιορτασμού της στην Ελλάδα, Σταύρου Καλλέργη στο Μπραχίμο  Μυλοποτάμου.

      Πιστεύουμε ότι, με την Παγκρήτια αυτή εκδήλωση στον τόπο καταγωγής του Σταύρου Καλλέργη, θα τιμηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο άνθρωπος που ανάλωσε όλες του τις δυνάμεις για τα δικαιώματα και τους αγώνες της Εργατικής Τάξης και τόλμησε να οργανώσει και να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη εκδήλωση - συγκέντρωση Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα στις 2 του ΜΑΗ 1893.

      Η Κρήτη με τον ενωτικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς και με αποτίμηση φόρου τιμής στον Πρωτεργάτη της, διατηρεί, καλλιεργεί και προβάλλει το αξεπέραστο μήνυμα του αγώνα που αποδίδει μόνο όταν είναι ΚΟΙΝΟΣ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια