Πολιτισμός

Μουσική εκδήλωση για τον εμβολιασμό άπορων Κρητικόπουλων

Μια όμορφη μουσική εκδήλωση για την προμήθεια του βασικού παιδικού εμβολιασμού ανασφάλιστων και άπορων παιδιών στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Μαΐου στις 8:30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο "Αστόρια", στο πλαίσιο του 41ου Πανελληνίου Νοσηλευτικού Συνεδρίου της ΕΣΝΕ - συνέδριο με το οποίο προωθείται η νέα γνώση των σύγχρονων νοσηλευτικών προσεγγίσεων, αλλά παράλληλα προβάλλεται και ο κοινωνικός χαρακτήρας του έργου των νοσηλευτών-τριών.

Η εκδήλωση για το σημαντικό αυτό σκοπό διοργανώνεται με την υποστήριξη της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης και της ΕΝΕ Κρήτης.

Πρόκειται για μια μεγάλη μουσική συνάντηση στην οποία αφιλοκερδώς συμμετέχουν και τραγουδούν για τα παιδιά της Κρήτης και το βασικό τους εμβολιασμό, προσφέροντας την αγάπη τους και μήνυμα ελπίδας, οι Κρητικοί καλλιτέχνες Βασίλης Σταυρακάκης (μαντολίνο-φωνή), με τους Μιχάλη Μπελιβάνη στη λύρα, Αντώνη και Γιώργο Σταυρακάκη στο λαούτο, και Γιώργος Παπαδάκης στη λύρα, με τους Δημήτρη και Μηνά Παπαδάκη στο λαούτο.

Στη μουσική εκδήλωση συμμετέχουν ακόμη το συγκρότημα "Σχήμα Λόγου" με τους Σάκη Σακελλαρίδη στο μπουζούκι-λαούτο-φωνή, Λευτέρη Τζαγκαράκη στη λύρα-κρουστά-φωνή, Γιάννη Κορίνθιο στην κιθάρα-φωνή, Βαγγέλη Ακριβό στα κρουστά και Αλεξάνδρα Βεργαδή στη φωνή, που πάνω σε μουσικούς πειραματισμούς παντρεύουν την κρητική λύρα με το μπουζούκι σε μια αρμονική συνύπαρξη στην τόσο πλούσια μουσική παράδοση του τόπου μας και η Τζούλι Ναούμ που ανοίγοντας την εκδήλωση με την κιθάρα και τη φωνή της θα ξεναγήσει τους παρευρισκόμενους στο ελληνικό τραγούδι.

Στην εκδήλωση επίσης συμμετέχει και θα χορέψει ομάδα παιδιών του Λαογραφικού Ομίλου Λ. & Μ. Χνάρη.

Η τιμή εισόδου είναι 5 ευρώ και οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες να υποστηρίξουν με τη συμμετοχή τους τη σημαντική αυτή εκδήλωση.

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ευγενικά παραχωρήθηκε από τον κ. Κ. Χατζάκη και το κινηματοθέατρο "Αστόρια" Ηράκλειο.

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την προμήθεια και το βασικό εμβολιασμό των ανασφάλιστων και άπορων παιδιών όλης της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια