Πολιτισμός

Ξεκινάει την Τετάρτη το 1ο Φεστιβάλ Παιδικής Έκφρασης

"Αυτό είναι Ελλάδα" είναι το θέμα του Φεστιβάλ Παιδικής Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργανώνουν για πρώτη φορά φέτος τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ηρακλείου. Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη, στις 5:30 το απόγευμα, στο μικρό λιμάνι Ηρακλείου, απέναντι από τα Νεώρια, με τη συμβολική δράση «Τα παιδιά ρίχνουν χάρτινα καραβάκια στη θάλασσα με στίχους, κείμενα, "κομμάτια πολιτισμού" της Ελλάδας για να ταξιδέψουν στον κόσμο...».

Στη συνέχεια το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαΐου, στο ισόγειο και στον αύλειο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου στην πλατεία του Αγίου Τίτου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 αργά το απόγευμα, όλοι, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να "σεργιανίσουν" στον ελληνικό πολιτισμό, στην ιστορία μας, στα μουσικά μας ακούσματα, παραδοσιακά και σύγχρονα, στους μύθους και στις παραδόσεις μας και νοσταλγικά να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι κι αναπάντεχα να μάθουν οι νεότεροι ότι "Αυτό είναι Ελλάδα".

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει θεατρικές και μουσικοκινητικές παραστάσεις, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, αθλητικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες και εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Κατά την τελετή λήξης του φεστιβάλ, την Κυριακή 4 Μαΐου, στις 7:15 το απόγευμα θα γίνει και η απονομή των βραβείων του Καλλιτεχνικού Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής με θέμα "Αυτό είναι Ελλάδα".

Όλη την ερχόμενη εβδομάδα και καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχει περίπτερο για την ενημέρωση του κοινού πλησίον του Δημαρχείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια