default-image

Πασχαλινά έργα τέχνης

Πολιτισμός
Πασχαλινά έργα τέχνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί το Πάσχα να πέρασε όμως κάποια πράγματα είναι προορισμένα να μείνουν διαχρονικά. Όπως τα έργα του Σλοβένου καλλιτέχνη Φρανκ Γκρομ. Χρησιμοποιώντας εργαλεία ακριβείας τρυπά τα τσόφλια των αβγών δημιουργώντας σχέδια με τις τρύπες που όταν πέσει πάνω τους το φως αποκαλύπτουν ένα απίστευτο θέαμα.

Εύθραυστο αλλά… μοναδικό.  Ο 74χρονος συνταξιούχος πια μηχανικός χρησιμοποιεί αβγά χήνας και όπως λέει σε κάθε ένα από αυτά κάνει πάνω από 2000 τρύπες. Φυσικά με όπλο απίστευτη υπομονή μεράκι και βεβαίως ταλέντο.

Ο Γκρομ εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια εξασκεί την τεχνική αποφεύγοντας κακοτοπιές καθότι το τσόφλι είναι εξαιρετικά εύθραυστο. Όσο για το προσωπικό του ρεκόρ αυτό είναι ένα αβγό με 24.000 τρύπες. Μέχρι στιγμής βεβαίως γιατί ως το επόμενο Πάσχα μπορεί να καταρριφθεί και αυτό!

Και βεβαίως η συλλογή του όλα αυτά τα χρόνια έχει να επιδείξει αληθινά αριστουργήματα. Ορισμένα τα πουλάει σαν σουβενίρ με κόστος περί τα 100 ευρώ, και μάλιστα σε πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ άλλα τα χαρίζει σε εξαιρετικές βεβαίως, περιστάσεις.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News