Πολιτισμός

"Η Αναγνώριση" με την Γιώτα Φέστα στο Ηράκλειο

"Η Αναγνώριση" είναι μία παράσταση αφιερωμένη σε έναν ανεκπλήρωτο έρωτα. Μια γυναίκα περιμένει κάθε Πέμπτη απόγευμα έναν άντρα. Αγαπιέται λιγότερο από όσο αγαπάει. Τα καλοκαίρια την καταθλίβουν. Βλέπει όνειρα και περιμένει. Τι περιμένει; Και ξαφνικά την καλούν να αναγνωρίσει έναν άντρα. Είναι αυτός; Μια αφορμή για μια πραγματική εξομολόγηση. Μια μοναχική κατάδυση στο βυθό ενός άδοξου έρωτα.

Το έργο του Άκη Δήμου "Η Αναγνώριση" ερμηνεύει και σκηνοθετεί η Γιώτα Φέστα.

"Η Αναγνώριση": Μια παράσταση-ωδή στον έρωτα. Η Γιώτα Φέστα θα σκηνοθετήσει και θα ερμηνεύσει έναν ξεχωριστό μονόλογο που φέρει την υπογραφή του Άκη Δήμου την Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Μαΐου 2014, ώρα 21.00 μ.μ., στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δ.Η. (Ανδρόγεω).

Η Γιώτα Φέστα, αυτοσκηνοθετούμενη και μόνη επί σκηνής διηγείται μια "μικρή", μεγάλη ερωτική ιστορία. Παρουσιάζει μια ιστορία σαν αυτές που έχουν λείψει πια από τη ζωή μας, μια ιστορία σαν αυτές που «περνούν πάνω απ' τις ζωές και τις σαρώνουν, τις αφήνουν γυμνές και έρημες». Μια μοναχική κατάδυση στον βυθό ενός άδοξου έρωτα, μια σκηνική εξομολόγηση χωρίς παραλήπτη.

Η παράσταση περιλαμβάνει και κείμενα από την "Αυτοβιογραφία" και "Τα πράσινα μάτια" της Μαργκερίτ Ντυράς.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια φέρουν την υπογραφή της Calliopi, η μουσική είναι του Δημήτρη Μαραμή και οι φωτισμοί του Φίλιππου Κουτσαφτή.

Η πρώτη εκδοχή του κειμένου της "Αναγνώρισης" δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Εντευκτήριο» (τχ. 57, Απρίλιος-Ιούνιος 2002). Η παράσταση της Γιώτας Φέστα ανέβηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου στην Αθήνα για 20 παραστάσεις Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2012 και για 5 παραστάσεις στο Γαλλικό Ινστιτούτο στη Θεσσαλονίκη, Νοέμβριος 2013

Γενική είσοδος: 10 ευρώ και 5 ευρώ για ανέργους. Διάρκεια 60 λεπτά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια