default-image

Το "2bar" ανεβαίνει στα Χανιά

Πολιτισμός
Το "2bar" ανεβαίνει στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια διαφορετική θεατρική πρόταση παρουσιάζεται στα Χανιά την Τετάρτη 30 Απριλίου στις 21:30. Μετά την επιτυχημένη πορεία του στο Ρέθυμνο, έρχεται το "2bar", ένα θεατρικό μονόπρακτο, γραμμένο όχι για τη σκηνή, αλλά για την μπάρα ενός βραδινού μαγαζιού!

Το έργο, στο οποίο πρωταγωνιστούν δύο νέα παιδιά, οι Ασπασία Μεταξάκη και Αντώνη Παλιεράκη, ανεβαίνει στο Fagotto cafe bar. Η σκηνοθεσία είναι της Ελένης Δάγκα.

Κωμωδία με συνεχείς ανατροπές και έντονα στοιχεία θρίλερ; Ή θρίλερ με κωμικά στοιχεία;

Ένας άντρας και μια γυναίκα συναντιούνται σε ένα μπαρ. Δε γνωρίζονται μεταξύ τους. Μια σειρά συμπτώσεων και γεγονότων όμως μοιάζει να τους συνδέει.

«Όταν ο Διονύσης μού εμπιστεύτηκε μια από τις πρώτες αναγνώσεις του νέου του μονόπρακτου, ξαφνιάστηκα από τη φρεσκάδα του και την αμεσότητά του. Ήθελα να το ανεβάσω αμέσως, αλλά οι συγκυρίες στην Αθήνα δε βοήθησαν. Ένα χρόνο αργότερα, και καθώς ο δρόμος μου με έβγαλε στο Ρέθυμνο, μια πόλη που πολύ αγάπησα, μου δόθηκε η ευκαιρία να το παρουσιάσω στο κοινό, με πρωταγωνιστές δύο εξαιρετικά ταλαντούχα παιδιά», λέει η Ελένη Δάγκα, σκηνοθέτιδα της παράστασης.

«Ο χώρος παράστασης, αλλά και το κοινό, δηλαδή οι πελάτες του μπαρ, είναι οργανικά κομμάτια του ίδιου του κειμένου, με έναν εντελώς νέο τρόπο. Το κείμενο δεν είναι διαδραστικό, με την έννοια που έχει καθιερωθεί. Το παιχνίδι με τους θεατές δεν είναι φανερό. Δεν αποκαλύπτεται παρά μονάχα στο τέλος!

Ένα από το κριτήρια για την επιλογή ενός τέτοιου κειμένου ήταν η επιθυμία μας να δοκιμάσουμε ένα διαφορετικό και πιο άμεσο είδος θεάτρου. Είναι αλήθεια πως σε ένα μπαρ συνηθίζουμε να χαλαρώνουμε και να διασκεδάζουμε με αλκοόλ και μουσική κι όχι παρακολουθώντας μία παράσταση. Η πρόκληση για εμάς, λοιπόν, είναι να κάνουμε την έκπληξη και να πρωταγωνιστήσουμε στη βραδινή έξοδό σας», συμπληρώνει ηΕλένη Δάγκα.

Ο Διονύσης Κοριανίτης είναι ένας ταλαντούχος νέος συγγραφέας, που, παρά τις οικονομικές σπουδές του, έχει αφοσιωθεί στη συγγραφή και το θέατρο. Το "2bar" είναι το τρίτο έργο του που ανεβαίνει, ενώ τα δύο προηγούμενα έχαιραν ιδιαίτερης επιτυχίας στις σκηνές της Αθήνας.

Ο συγγραφέας αποκαλύπτει: «Μερικές φορές στη ζωή είμαστε τυχεροί. Κάθε που χάνουμε τον εαυτό μας και τον προορισμό μας, εμφανίζεται ξαφνικά κάποιος στη ζωή μας που μας βοηθά να ταυτιστούμε με το μέσα μας, μας δείχνει την σωστή κατεύθυνση. παύουμε να περιπλανιόμαστε άσκοπα. Άλλες πάλι φορές οδηγούμαστε στην αυτογνωσία ύστερα από το πιο ισχυρό σοκ. Η ζωή ρίχνει τριγύρω μας σημάδια. Ας μην τα προσπερνάμε αγνοώντας τα».

Τελικά... ποιος προκάλεσε αυτήν τη συνάντηση; γιατί τους οδήγησε εκεί; τι κρύβουν οι ίδιοι οι ήρωες; 

Η απάντηση επί της μπάρας!

Δείτε υλικό - μουσικό και φωτογραφικό - από την παράσταση στο Ρέθυμνο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News