default-image

“Άγγελοι, Ζούμε ανάμεσά τους” και το Πάσχα

Πολιτισμός
“Άγγελοι, Ζούμε ανάμεσά τους” και το Πάσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες ημέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, η έκθεση της Καδιανής Βελιγραντάκη με τίτλο "Άγγελοι, Ζούμε ανάμεσά τους V.2" κάνει την εμφάνισή της. Μετά την επιτυχία που είχε η πρώτη έκθεση της ζωγράφου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, τώρα επιστρέφει στο μπαρ "Ενοδία" για τις ημέρες του Πάσχα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 Απριλίου στις 8 το απόγευμα και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 5 το απόγευμα έως το κλείσιμο της "Ενοδίας", ενώ θα διαρκέσει έως την Παρασκευή του Πάσχα 25 Απριλίου.

Η επιλογή να ξαναδεί το κοινό του Ηρακλείου τους "Αγγέλους" της Καδιανής τις ημέρες του Πάσχα δεν είναι τυχαία, καθώς όπως σημειώνει η ίδια η ζωγράφος «η έκθεση έχει να κάνει με τον άνθρωπο και το πέρασμά του - μέσα από την εσωτερική του αναζήτηση - στο φως. Τις ημέρες του Πάσχα υμνούμε τα Πάθη του Ιησού και το πέρασμα της Ανθρωπότητας από το σκοτάδι στο φως».

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα

Η Καδιανή Βελιγραντάκη γεννήθηκε το 1976 στο Ηράκλειο της Κρήτης, η έφεση στη ζωγραφική και τη σκηνογραφία την οδήγησε στις σπουδές πάνω στο σχέδιο, τη ζωγραφική και το design στη Σχολή Βακαλό, στην Αθήνα από το 1997-2000 (πτυχίο) και από το 2000-2003 (δίπλωμα).

Από τότε έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τη σκηνογραφία, τις διαφημιστικές μακέτες (graphic design) και τη ζωγραφική. Έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις: "Άγγελοι", "Τα δέντρα" και "Άγγελος, ο άλλος εαυτός", και έχει συμμετάσχει σε 3 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό: "Πολιτικά, σύγχρονα τοπία" Ηράκλειο-Στρασβούργο (Ευρ. Κοινοβούλιο), "Racines02" Στρασβούργο, και "Μια εικόνα, χιλιάδες σύμβολα" Αγ. Νικόλαος-Κρήτη, ως μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας Ελλήνων και Γάλλων εικαστικών, artnaute.

Τον Απρίλη του 2011 συμμετείχε με τη δουλειά της, στην εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση της Ιαπωνίας στο Pecha-Kucha που έγινε στο Ηράκλειο παράλληλα με άλλες 100 πρωτεύουσες στον κόσμο.

Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι κυρίως μικτής τεχνικής: εφημερίδες, χαρτί, κόλλες, καμβάς, κάρβουνο και λάδι, παστέλ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News