default-image

Εκδήλωση στην Ανδρόγεω για τα παλιά χαρτονομίσματα της Κρήτης

Πολιτισμός
Εκδήλωση στην Ανδρόγεω για τα παλιά χαρτονομίσματα της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με χαρτονομίσματα θα... γεμίσει την επόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου η δημοτική αίθουσα της Ανδρόγεω στο Ηράκλειο! Όχι βεβαίως γιατί θα μοιραστούν ξαφνικά χρήματα ως «μάννα εξ ουρανού», αλλά λόγω της πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που διοργανώνεται από το Σύλλογο Πολιτιστικής Αναπτύξεως Ηρακλείου για τα παλιά χαρτονομίσματα που κυκλοφορούσαν στην Κρήτη πριν από ένα περίπου αιώνα.

Ο λόγος, συγκεκριμένα, για την εκδήλωση με θέμα «Χαρτονομίσματα, νομίσματα της Κρητικής Πολιτείας (1899-1913) και τα γραμμάτια (ομόλογα) που εξέδωσε η επαναστατική συνέλευση του Εθνικού Αγώνα με επικεφαλής τον Ελευθέριο Βενιζέλο για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα».

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα. Όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα νομίσματα και χαρτονομίσματα της εποχής εκείνης, τα οποία και θα εκτεθούν σε διαμορφωμένες προθήκες στην αίθουσα της Ανδρόγεω.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο δασολόγος, φιλοτελιστής, συγγραφέας και μελετητής της Ιστορίας και Λαογραφίας της Κρήτης Μάρκος Μαρινάκης. Η εκδήλωση θα έχει και καλλιτεχνικό άρωμα, αφού τις ομιλίες και την παρουσίαση θα πλαισιώσουν μουσικά οι Γιάννης Κασσωτάκης στο τραγούδι και η Λίλυ Δάκα στο πιάνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News