default-image

Τριήμερη γιορτή τσικουδιάς στην Αγία Βαρβάρα

Κρήτη
Τριήμερη γιορτή τσικουδιάς στην Αγία Βαρβάρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριήμερη γιορτή τσικουδιάς στην Αγία Βαρβάρα, διοργανώνει για 21η συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής. Η γιορτή θ' αρχίζει κάθε βράδυ στις 9, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου την Παρασκευή 12, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου, ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων, θα γίνει κάλεσμα κατά μήκος του  χωριού, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Θα προετοιμαστεί το ρακοκάζανο και θα προβληθούν αποσπάσματα από την πρώτη γιορτή τσικουδιάς. Έμπειρος καζανάρης θα μιλήσει για τον τρόπο παραγωγής της ρακής, ενώ θα ακολουθήσει διαγωνισμός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Θέμα του διαγωνισμού θα είναι τα προϊόντα του αμπελιού. Προβλέπονται έπαινοι για όλους τους συμμετέχοντες και έπαθλα για τους νικητές. Στη συνέχεια της βραδιάς, θα τυροκομηθεί τυρί με παραδοσιακό τρόπο και θα παρουσιαστεί ρακή με διαφορετικές γεύσεις και αρώματα. Η βραδιά θα κλείσει με "παρεϊστικο" γλέντι, με τοπικούς καλλιτέχνες, χωρίς ηχητικό εξοπλισμό, όπως τον παλιό καλό καιρό...

Το Σάββατο 13 Ιουλίου, στην αυλή του δημοτικού σχολείου Αγίας Βαρβάρας θα εμφανιστεί το συγκρότημα των Μιχάλη Καρακωνσταντάκη (Γιωγάκη) στη λύρα και το τραγούδι, Μαρίνου Μανιώρου στο μαντολίνο και το τραγούδι, Γιάννη Παπαγεωργίου στο λαούτο και Νίκου Κουτάντου στη κιθάρα. Την ίδια βραδιά θα παρουσιαστούν συγκροτήματα παιδιών και ενηλίκων που θα χορέψουν παραδοσιακούς κρητικούς χορούς.

Η Γιορτή θα κλείσει τη Κυριακή 14 Ιουλίου με το συγκρότημα των Γιώργο & Νίκο Στρατάκη. Σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας καλεί τον κόσμο στο χωριό για να διασκεδάσουν όλοι μαζί με άφθονη ρακή και εκλεκτούς ρακομεζέδες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News