default-image

Ανοίγουν στις 7 Ιουλίου οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις

Κρήτη
Ανοίγουν στις 7 Ιουλίου οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρεμιέρα στις 7 Ιουλίου για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου.

Το χορό θα σύρει... το Λύκειο Ελληνίδων με την παράσταση "Μες στου Αιγαίου τα νερά...", που θα φιλοξενηθεί στο Κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης", για να ακολουθήσουν τρεις μήνες γεμάτοι θέατρο, μουσική και πολύ χορό.

Το πρόγραμμα κατατέθηκε χθες από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Νέας Γενιάς κ. Νίκο Γιαλιτάκη και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δήμου Ηρακλείου Γιώργο Αντωνάκη, προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.  

Περιλαμβάνει 170 εκδηλώσεις εκ των οποίων οι 30 με ελεύθερη είσοδο. Επίσης, από τις 14 Ιουλίου έως τις 14 Σεπτεμβρίου θα γίνουν 56 προβολές ταινιών στο Θερινό Κινηματογράφο "Βηθλεέμ".

Το συνολικό κόστος του Δήμου για το Φεστιβάλ είναι 42.584 ευρώ, ενώ τα έσοδα (από ενοίκια θεάτρων και εισιτήρια κινηματογράφου) θα φτάσουν τις 52.700 ευρώ.

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, ενώ δε λείπουν και άλλα αφιερώματα (150 χρόνια από τη γέννηση του Καβάφη) κ.λπ.

Μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων υλοποιείται από ντόπια καλλιτεχνικά σχήματα θεάτρου, μουσικής και χορού. Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει στις 21 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News