default-image

Στην Αθήνα, Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί

Πολιτισμός
Στην Αθήνα, Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο θερινό Σινέ «Θησείο», στο καλύτερο σινεμά του κόσμου σύμφωνα με έρευνα του CNN, θα βρεθούν αύριο ο Ίθαν Χοκ, η Ζιλί Ντελπί και ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, για την πρεμιέρα της ταινίας τους «Πριν από τα Μεσάνυχτα», με την οποία θα ανοίξει το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (Athens Open Air Film Festival).

Στην πρεμιέρα (η οποία είναι κλειστή και η είσοδος στον χώρο του κινηματογράφου θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις) θα παραστούν οι ηθοποιοί Ξένια Καλογεροπούλου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Αριάν Λαμπέντ, και οι σκηνοθέτες Αθηνά - Ραχήλ Τσαγγάρη, Πάνος Κορώνης.

Το τρίτο μέρος της τριλογίας «Before»

Η ταινία «Πριν τα Μεσάνυχτα» αποτελεί το τρίτο μέρος της τριλογίας «Before». Σε αυτήν, ο Τζέσε και η Σελίν συναντιούνται, αρχικά στη Βιέννη, στη συνέχεια στο Παρίσι για να καταλήξουν στο τρίτο μέρος της τριλογίας στη Μεσσηνία.

Οι δύο ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης θα δώσουν το μεσημέρι της Τρίτης συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Για τρίτη χρονιά με δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις

Το Φεστιβάλ επιστρέφει για τρίτη χρονιά με υπαίθριες και δωρεάν κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και χώρους που αναδεικνύουν την εικόνα της Αθήνας ως σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της.

Σε υπαίθριους χώρους γύρω από την Ακρόπολη

Έως τον Σεπτέμβριο, οι εκδηλώσεις του θα μεταφερθούν σε θερινούς κινηματογράφους, σε υπαίθριους χώρους γύρω από την Ακρόπολη (πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου), σε μουσεία και προαύλιους χώρους, στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει επιλογές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, κλασικό αλλά και σύγχρονο, συναυλίες, διαδραστικές παράλληλες εκδηλώσεις, συμμετοχή καλλιτεχνών δρόμου και εικαστικές παρεμβάσεις από νέους δημιουργούς.

Η φετινή εκδήλωση της πρεμιέρας του Φεστιβάλ Θερινού κινηματογράφου της Αθήνας πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, ενώ βασικός συνεργάτης είναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News