default-image

Ένα μουσείο για το Mary Rose (photos)

Πολιτισμός
Ένα μουσείο για το Mary Rose (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ολόκληρο μουσείο δημιουργήθηκε στο Πόρτσμουθ της Βρετανίας για το ναυάγιο του Mary Rose το πλοίο του Ερρίκου του VIII που βυθίστηκε 468 χρόνια πριν με τους 400 και πλέον άντρες του.

Τριάντα χρόνια μετά την ανέλκυση του ναυαγίου και τις ενάλιες ανασκαφές το πλοίο που βυθίστηκε στις 19 Ιουλίου 1545 από το Γαλλικό στόλο ξαναζωντανεύει με την έκθεση στην οποία δεσπόζουν εκτός από τα αντικείμενα που ανασύρθηκαν από το βυθό και η αναπαράσταση των προσώπων 7 από τους ναύτες του.

Ανάμεσα στα 20.000 περίπου εκθέματα  περιλαμβάνονται κανόνια του πλοίου και άλλο πολεμικό υλικό καθώς και προσωπικά αντικείμενα των ναυτών. Είναι δε τέτοια η σημασία του ναυαγίου που χαρακτηρίζεται ως «χρονοκάψουλα» της εποχής.

Το ίδιο το σκαρί έχει συντηρηθεί και εκτίθεται μαζί με αντίγραφα και άλλα ντοκουμέντα της εποχής ώστε οι επισκέπτες και με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας να είναι σε θέση να αποκτήσουν μια όσο το δυνατόν πιο πλήρη εικόνα της εποχής και του πλοίου αλλά και της ζωής των ναυτών που ζούσαν σε αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μουσείο έχει κατασκευαστεί στο χώρο του ναυπηγείου όπου κατασκευάστηκε το Mary Rose το 1510.    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News