default-image

"Να ζεις σε καράβι"

Πολιτισμός
"Να ζεις σε καράβι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου Κρήτης, οι Εκδόσεις Θίνες, και  το Βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης,  την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, στις 7:30 μ.μ, παρουσιάζουν στο "Marina Cafe" (Ενετικό λιμάνι Ηρακλείου) το βιβλίο "Να ζεις σε καράβι" του Γάλλου πανεπιστημιακού, καθηγητή φιλοσοφίας, συγγραφέα και εσπεραντιστή, Ευγένιου ντε Ζιλά, σε μετάφραση Μάνθας Χρήστου.

Στο βιβλίο, ο συγγραφέας καταγράφει τις περιπέτειές του από τη στιγμή που αποφασίζει να εγκαταλείψει την ακαδημαϊκή του καριέρα, πουλώντας όλα τα υπάρχοντά του, για να ταξιδέψει και να ζήσει με την γυναίκα του πάνω σε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος 13 μέτρων. Ξεκινώντας από το παλιό λιμάνι της Μασσαλίας, διασχίζουν τη Μεσόγειο περνώντας από την Κορσική, τη Σαρδηνία, τις Αιολίδες νήσους, και αγκυροβολούν στο λιμάνι της Πύλου, όπου και διαμένουν εντυπωσιασμένοι από την ελληνική φιλοξενία.

Το «Να Ζεις σε Καράβι» αναδεικνύει έναν άλλον τρόπο ζωής, που βασίζεται στην τεχνογνωσία της επιβίωσης, στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων, στη λιτότητα της ζωής σε καράβι και στην αναμέτρηση με τα στοιχεία της φύσης.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η κ. Αθηνά Ανδριώτη, Εκπαιδευτικός & Νομικός και η κ.Ρούλα Φλουρή από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ηρακλείου Κρήτης. Τη συζήτηση θα συντονίσει εκ μέρους των εκδόσεων, η Oικονομολόγος κ. Ζιζή Σαλίμπα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News