Πολιτισμός

Συγγενείς Καρδιοπάθειες: Από τη βρεφική ηλικία ως την ενήλικη ζωή

Ημερίδα με θέμα τις συγγενείς Καρδιοπάθειες και την Πνευμονική Υπέρταση, θα πραγματοποιήσει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τις Ομάδες Εργασίας Συγγενών Καρδιοπαθειών και Πνευμονικής Υπέρτασης το Σάββατο 15 Ιουνίου. Η εκδήλωση θα γίνει στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) στα Χανιά στις 9 το πρωί.  

Οι Συγγενείς Καρδιοπάθειες είναι παθήσεις της καρδιάς που υπάρχουν στη γέννηση του παιδιού και οφείλονται σε ανώμαλη κατασκευή της καρδιάς στην εμβρυϊκή ζωή. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας γεννιούνται 1.000 μωρά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, ενώ 40.000 - 50.000 έφηβοι και ενήλικοι πάσχουν από αυτές.

Στην ημερίδα θα αναλυθεί ο τρόπος προσέγγισης των συγγενών καρδιοπαθειών από τη βρεφική ηλικία έως την ενήλικη ζωή, καθώς και τα νέα δεδομένα για την πνευμονική υπέρταση τόσο στις συγγενείς καρδιοπάθειες, όσο και σε άλλους πληθυσμούς ασθενών. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει θέματα εξαιρετικά ενδιαφέροντα τόσο για τους καρδιολόγους όσο και για τους παιδιάτρους και πνευμονολόγους.

Σχόλια