Πολιτισμός

Έκθεση ζωγραφικής στον Άγιο Νικόλαο

Την έκθεση ζωγραφικής "Gennesis" φιλοξενεί η Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αγίου Νικολάου, από 7 έως 23 Ιουνίου. Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Η ζωγράφος Κατερίνα Νασιάκου παρουσιάζει δύο ενότητες έργων της απεικονιστικά έργα αλλά και σύγχρονες συνθέσεις με μια επιρροή σουρεαλισμού, έργα που άπτονται του κλασικού ρεαλισμού αλλά ταυτόχρονα "ανακατεύονται γλυκά" στον καμβά με ρεαλιστικά στοιχεία και συμβολισμούς.  

Τα έργα της έχουν χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα συναισθηματικά με συχνά στοιχεία συμβολισμών, ανθρωποκεντρικά ή βιωματικά, ενώ τα θέματά της εναλλάσονται από μελαγχολικά σε αισιόδοξα, ταυτισμένα πάντα με τον ψυχισμό της, από μια δραματική κατάσταση στην ελπίδα της ηρεμίας και της γαλήνης.

Η Κατερίνα Νασιάκου έχει χαρακτηριστεί συχνά από τους εκτιμητές τέχνης στον Τύπο μια από

τους καλύτερους ανερχόμενους ζωγράφους στην Ελλάδα και έχει βραβευτεί πρόσφατα από την Αιγυπτιακή πρεσβεία Αθηνών.

'Εναρξη έκθεσης 7 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ. Η έκθεση θα ειναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10.30 εως τις 14.30 και το απόγευμα απο τις 18.00 έως τις 21.30. Πληροφορίες στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου και στα τηλέφωνα 28411 00932 και 2841089513.

Σχόλια