Πολιτισμός

Στον Άγιο Νικόλαο η έκθεση "Gennesis"

Την έκθεση ζωγραφικής "Gennesis" φιλοξενεί η Δημοτική πινακοθήκη απο 7 εως 23 Ιουνίου υποτην αιγίδα του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Η ζωγράφος Κατερίνα Νασιάκου παρουσιάζει 2 ενότητες έργων της απεικονιστικά έργα αλλά και σύγχρονες συνθέσεις με μια επιρροή σουρεαλισμού, έργα που άπτονται του κλασικού ρεαλισμού αλλά ταυτόχρονα "ανακατεύονται γλυκά" στον καμβά με ρεαλιστικά στοιχεία και

συμβολισμούς.Αντιθέσεις ζεστών και ψυχρών χρωμμάτων, μειδιάματος και θλίψης αλλα πάντα απο ενα ρομαντικό βαθιά αθώο πρίσμα της δημιουργού και συνήθως με κεντρικό πρόσωπο τη γυναίκα,χωρίς να λείπει 'ομως και η "ζωντανή" υπόσταση ενος δέντρου.

Η ζωγράφος Κατερίνα Νασιάκου, γεννηθήκε και έζησε στη Λάρισα όπου δημιουργούσε τα έργα της εως και το 2012 όπου εγκαταστάθηκε στην Κρήτη, ξεκινώντας μια νέα

δημιουργική περίοδο στο χώρο της τέχνης.

Έχει παρουσιάσει σημαντικές προσωπικές εκθέσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας

και στο εξωτερικό σε διεθνής Bienalle.

Η ζωγράφος είναι μέλος του Art way festival και του συλλόγου εικαστικών καλλιτεχνών Ελλάδος (οΑππελής) μέσω των οποίων παρουσιάζει τα έργα της δημιουργώντας με άλλους εικαστικος πολιτισμικά δρώμενα και ομαδικές εκθέσεις σε πολιτιστικά κέντρα, πολυχώρους τέχνης και ελληνικά μουσεία.

Τα έργα της έχουν χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα συναισθηματικά με συχνά στοιχεία

συμβολισμών, ανθρωποκεντρικά ή βιωματικά, ενώ τα θέματά της εναλλάσονται από

μελαγχολικά σε αισιόδοξα, ταυτισμένα πάντα με τον ψυχισμό της, από μια δραματική κατάσταση στην ελπίδα της ηρεμίας και της γαλήνης .

Η ζωγράφος συνεχίζει συνεχώς με τις συνθέσεις ή πιο σουρεαλιστικές δημιουργίες

της, χωρίς την ακολουθία απόλυτων κανόνων, ή υποκύπτοντας σε εξαναγκασμούς.

Συγχρόνως αγαπά το ρομαντισμό και την απεικόνιση υπηρετώντας την ανάγκη της

για αυτό-εξέλιξη.

Η Κατερίνα Νασιάκου έχει χαρακτηριστεί συχνά από τους εκτιμητές τέχνης στον Τύπο μια από

τους καλύτερους ανερχόμενους ζωγράφους στην Ελλάδα και έχει βραβευτεί πρόσφατα απο τηνΑιγυπτιακή πρεσβεία Αθηνών.

'Εναρξη έκθεσης 7 Ιουνίου στις 8.00μμ Η έκθεση θα ειναι ανοιχτη για το κοινό από τις 10.30 εως τις 14.30 και το απόγευμα απο τις 18.00 εως τις 21.30. πληροφορίες στον πολιτιστικο οργανισμό του Δήμου και στα τηλέφωνα 28411 00932 και 2841089513.

Σχόλια