Πολιτισμός

Jacob Needleman: "Χρόνος και ψυχή"

Το βιβλίο με τίτλο "Χρόνος και ψυχή" του J. Needleman θα παρουσιάσουν οι εκδόσεις Αρχέτυπο, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, στις 8 μ.μ., στη "Σχολή Σχέσεων", στο Ηράκλειο της Κρήτης, Γκάλι 8, Πάροδο Χρυσοστόμου (στο ύψος του Γκλόρια).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Τερέζα Βαλαβάνη, ψυχολόγος, και ο Στέφανος Ελμάζης, διευθυντής του περιοδικού "ΑΒΑΤΟΝ" και των εκδόσεων Αρχέτυπο, και μεταφραστής-επιμελητής της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Jacob Needleman είναι καθηγητής φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιό του Σαν Φρανσίσκο και ένας από τους μεγαλύτερους στοχαστές της εποχής μας, μεταφέρει με μαγικό τρόπο το μεσήλικα ήρωά του πίσω στο χρόνο, ώστε να συναντήσει τον εαυτό του, στην ηλικία των 16 ετών.

Μέσα από αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο, ο ήρωας - και μαζί του ο αναγνώστης - κονταροχτυπιέται με μερικά από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που καθορίζουν τη ζωή μας.

Γιατί ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός; Πώς μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν; Τι μας περιμένει στο μέλλον; Και πάνω απ' όλα, πώς μπορούμε να βρούμε τον αληθινό μας εαυτό ενώ ζούμε τη συνηθισμένη μας ζωή στο "βασίλειο" του χρόνου;

Μέσα από μύθους, προσωπικές ιστορίες και παράξενα περιστατικά, ο συγγραφέας μάς ταξιδεύει στην καρδιά ενός από τα μεγαλύτερα μυστήρια όλων των εποχών, και μας βοηθάει να ανακαλύψουμε τη δική μας αλήθεια, προτείνοντας πανίσχυρες ιδέες και απλές ασκήσεις που μπορούν πραγματικά να αλλάξουν τη ζωή μας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2810326570, 2810225983, 6977479717.

Σχόλια