Πολιτισμός

Αφιέρωμα στην "Αιώνια Μάνα"

Το "Τεχνόπολις" με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων, του Συλλόγου Γυναικών "Μαλβαζία", της Περιφέρειας Κρήτης, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Μαρίνας, σε συνεργασία με τα Νηπ/γεία, του 1ου Δημ. Σχολείου Αγ. Μαρίνας και του Συλλόγου Έμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού, απευθύνουν πρόσκληση σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη Γιορτή της Μητέρας την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, από τις 5 το απόγευμα, στο ανοιχτό θέατρο του "Τεχνόπολις" στην Αμμουδάρα Γαζίου, με αφήγηση παραμυθιού, τραγούδια, χορό, θεατρικό παιχνίδι και άλλες εκπλήξεις για τις μαμάδες!

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

5:00: "Λόγια καρδιάς στην αιώνια Μάνα" από την ποιήτρια Ρένα Τζωράκη.

5:30: Τραγούδια από την Παιδική Χορωδία της Περιφέρεια Κρήτης.

6:00 "Τα νήπια τραγουδούν…".

6:30: Θεατρικό παιχνίδι από το Σύλλογο Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού "Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης".

7:30: Αφήγηση παραμυθιού από τη Βάνα Μυρωνάκη.

8:00: Χορευτικό hip-hop από την Ομάδα TDC του Συλλόγου Γυναικών "Μαλβαζία"

8:15: Ελάτε να χορέψουμε στο ρυθμό του Harlem Shake!

8:30: Δωρεάν προβολή ταινίας-αφιέρωμα στη Μητέρα με τίτλο "Η Μάνα", το αριστούργημα του Β. Πουντόβκιν, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μαξίμ Γκόρκι - «Μία από τις 12 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών!».

Όλες οι εκδηλώσεις και η προβολή της αριστουργηματικής ταινίας "Η Μάνα" είναι ελεύθερες για το κοινό.

Λίγα λόγια για την ταινία "Η Μάνα": Το πασίγνωστο πολιτικοκοινωνικό λογοτεχνικό έργο του Γκόρκι, που τον καθιέρωσε σαν μεγάλο κλασικό σύγχρονο Ρώσο συγγραφέα, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από το σκηνοθέτη Β. Πουντόβκιν στην αριστουργηματική ταινία "Η Μάνα".

Ένα ρωμαλέο δίδαγμα θάρρους και αυτοθυσίας: θάρρους στους αγώνες των εργαζομένων, εναντίον της αδικίας και της εκμετάλλευσης, εναντίον της αυθαιρεσίας και της κοινωνικής αθλιότητας και συνειδητής αυτοθυσίας για τα ιδανικά της πανανθρώπινης δικαιοσύνης και ελευθερίας…

«Σας περιμένουμε», αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης-αφιέρωμα στην αιώνια Μάνα, «την Κυριακή 19 Μαΐου από τις 5 το απόγευμα στο "Τεχνόπολις" στην Αμμουδάρα, να απολαύσετε ένα μοναδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, με ελεύθερη είσοδο για όλες τις εκδηλώσεις και την προβολή της ταινίας "Η Μάνα"».

Σχόλια