Πολιτισμός

Συνεχίζονται οι "Ημέρες Ρεθύμνου"

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει το Φεστιβάλ «Ημέρες Ρεθύμνου», με επίκεντρο την παλιά πόλη.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών:

Πέμπτη 16/05/2013

Τσαγκαράκης Γεράσιμος, «Η γοητεία του Θορύβου» - Συναυλία κρουστών

Μια περιήγηση στον κόσμο των κρουστών οργάνων μέσα από μουσικά έργα που αναδεικνύουν ένα ηχοχρωματικό φάσμα που ίσως να είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό. Επιλεγμένες συνθέσεις από το σόλο ρεπερτόριο των κρουστών οργάνων, μερικές από τις οποίες παρουσιάζονται σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, διαμορφώνουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, έντονη και απολαυστική εμπειρία για τους ακροατές. Ο Γεράσιμος Τσαγκαράκης θα παρουσιάσει έργα των Askell Masson, Casey Cangelosi, Gert Mortensen, Ιάνη Ξενάκη, Markus Leoson και Wolfgang Reifeneder φιλοδοξώντας να γοητεύσει το κοινό με τους «θορύβους» του και να μεταδώσει στους θεατές τον αέναο ρυθμό και την ενεργητικότητα που αποπνέουν τα κρουστά όργανα, κάνοντάς τους να αναθεωρήσουν τις μέχρι τώρα απόψεις τους γι' αυτά.

Η ευρεία γκάμα πρωτότυπων ηχοχρωμάτων σε συνδυασμό με τα παιχνιδίσματα του φωτός, τα δεξιοτεχνικά πολυρυθμικά μοτίβα, την αλληλεπίδραση με μαγνητοφωνημένο ηχητικό υλικό και τις θεατρικές κινήσεις του εκτελεστή εντός και εκτός σκηνής, συνθέτουν μια συναρπαστικά πολύπλευρη οπτικοακουστική παράσταση.

Τζαμί Ιμπραήμ Χαν, 21:00

Παρασκευή 17/5/2013

Εγκαίνια έκθεσης εικαστικών με θέμα το Καράβι και την Θάλασσα

Καράβια τα όνειρά μας και μας ταξιδεύουνε… και οι θάλασσες… άνθρωποι θαρρώ πως ήταν

Που εδώσαν χώρο στη ζωή τους… λίγο χώρο για μας

Για να πλεύσουμε μέχρι τη δική μας άγκυρα να ρίξουμε

Μπορεί να φουρτούνιασαν - οι άνεμοι δεν είναι πάντα ούριοι

Μπορεί να μας γαλήνεψαν τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη

Μα πάνω απ όλα μας εδίδαξαν τη σοφία της θάλασσας.

Τριάντα εικαστικοί κάνουν τα δικά τους ταξίδια δικά μας. Και πολλά καράβια τους φτάνουν στο δικό μας λιμάνι.

Τα εγκαίνια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Αγίου Φραγκίσκου, την Παρασκευή 17/05/2013 και ώρα 20:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι από 17/05 - 02/06 Ώρες: 18:00-21:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Αικατερίνη Γιαβρίδη, Αιμηλία Σερδάκη, Αιμήλιος Γάσπαρης, Αλεξάνδρα Μπίζου, Αλκηστης Αθανασιάδου, Αργυρώ Σαουνάτσου, Arianna Marinelli, Βαρβάρα Σπυρούλη, Γιώργος Μπενάκης, Γιώργος Παπαζήση, George Eynaud, Ειρήνη Γεωργοπούλου, Ελλη Μελη, Εύα Μήταλα, Κατερίνα Γεωργοπούλου, Κατερίνα Πασχαλίδου, Κώστας Παγωμένος, Manuel Maqueda Merino, Μαριά Τσουκνάκη, Μαριλένα Παναρετάκη, Μαρίνα Μαραβελάκη, Matteo Fuzzi,Νικηφόρος Βοσκάκης, Νίκος Γλυνιάς, Ξένια Σκούρα, Σεμέλη Προκοπίου, Σπύρος Θεοδωράκης, Στέλιος Ρουκουνάκης, Στέλλα Δρυγιαννάκη, Στέφανος Σκανδάλης, Χριστίνα Δουμάνη, Χρήστος Γάκας, Χρυσούλα Σκεπετζή. Επιμέλεια: Αικατερίνη Κ. Γιαβρίδη.

Σε συνεργασία με την 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Yπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ, Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και του Δήμου Ρεθύμνης.

Σχόλια