Πολιτισμός

Πανελλαδική ποδηλατοπορεία με θέμα την οδική ασφάλεια στο Ρέθυμνο

Την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η 6η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία με θέμα την οδική ασφάλεια. Στην κινητοποίηση συμμετέχει η ποδηλατική κοινότητα του Ρεθύμνου. Η προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 π.μ. στο Δημοτικό Κήπο.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, την Kυριακή 19 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, οι δρόμοι της Ελλάδας πλημμυρίζουν ποδήλατα σε μία πανελλαδική κινητοποίηση κεφάτης διαμαρτυρίας και επίμονης διεκδίκησης. Δεκάδες πόλεις, χιλιάδες ποδήλατα, ένα μήνυμα: Οι πόλεις πρέπει να αλλάξουν, προτεραιότητα έχει η ζωή.

Ζωή είναι να κυκλοφορούν οι ποδηλάτες όλων των ηλικιών σε καλά σχεδιασμένους και προστατευμένους ποδηλατόδρομους. Ζωή είναι να κινούνται με άνεση και ασφάλεια τα παιδικά καρότσια, οι ηλικιωμένοι, τα ΑΜΕΑ. Ζωή είναι να έρχεται το λεωφορείο στην ώρα του, να κινείται γρήγορα και το κόμιστρο να είναι λογικό.

Ζωή είναι να απομακρύνει η Τροχαία από τους δρόμους τους επικίνδυνους οδηγούς, κάνοντας σωστά τη δουλειά της. Πολλά από τα τροχαία εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά στη χώρα μας θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με πιο αποτελεσματική αστυνόμευση, εκπαίδευση των οδηγών και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία. Τρόποι υπάρχουν. Ζητάμε να υπάρξει και η θέληση.

Τι είναι η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία;

Είναι η κορυφαία πράξη συλλογικής διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο. Λάβε μέρος και διάδωσε το μήνυμα μαζί με τους χιλιάδες ποδηλάτες που πολιορκούν κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, τις πόλεις τους».

Σαράντα τρεις πόλεις ποδηλατούν… ταυτόχρονα με περισσότερα από 8.000 ποδήλατα!!!

Η μεγαλύτερη ποδηλατική εκδήλωση ever!!!

Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 19 Μαΐου 2013, τα ποδήλατα θα διεκδικήσουν ανθρώπινο αστικό περιβάλλον, πόλεις με επίκεντρο τον άνθρωπο, και όχι το αυτοκίνητο.

Το Ρέθυμνο συμμετέχει με όλα τα ποδήλατά του.

Μικρά, μεγάλα, παλιά και καινούργια.

Σημείο συνάντησης ο Δημοτικός Κήπος (στη λεωφόρο) στις 12:00.

Σχόλια