Πολιτισμός

Λεηλάτησαν έργα του Ψυχοπαίδη

Σπασμένες βιτρίνες και λεηλατημένη η σύνθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη στο σταθμό «Ειρήνη» του ΗΣΑΠ.  Όποιος θέλει μπορεί να πάρει κι ένα μικρό πίνακα ζωγραφικής από τις δύο παντελώς αφύλακτες και απροστάτευτες βιτρίνες.

Ενα μήνα τώρα παραμένει εκτεθειμένη, σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Ελευθεροτυπία» η εικαστική σύνθεση του καλλιτέχνη και ήδη έχουν αφαιρεθεί 25 μικρά έργα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα έργα είναι αφύλακτα και στη «διάθεση» των περαστικών.

Μάλιστα ένα από αυτά με χαρακτηριστική άνεση και χωρίς κανείς να του πει κάτι το αφαίρεσε νεαρός το οποίο όμως τελικά επέστρεψε στα γραφεία της εφημερίδας. Από εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» ξεκίνησε η έρευνα.

«Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του έργου; Που πρέπει να επιστραφεί; Στον καλλιτέχνη που το φιλοτέχνησε; Στον ΗΣΑΠ που το κατέχει; Στον Αθήνα που δεν υφίσταται; Στο ΟΑΚΑ; Που; Βεβαίως, μέχρι να διαπιστωθεί ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του στον οποίο θα το παραδώσουμε, θα το φυλάμε στα γραφεία της "Ε"», γράφει συγκεκριμένα το ρεπορτάζ.

Πηγή: real.gr

Σχόλια