default-image

"Αμέριστη συμπαράσταση της Εταιρείας Συγγραφέων στην Κική Δημουλά"

Πολιτισμός
"Αμέριστη συμπαράσταση της Εταιρείας Συγγραφέων στην Κική Δημουλά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση συμπαράστασης στην Κική Δημουλά, αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχεται μετά από δηλώσεις της για τους μετανάστες σε πρόσφατη εκδήλωση στην Κυψέλη, εξέδωσε η Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων έχει ως εξής:

«Εδώ και δύο μέρες η κορυφαία ποιήτρια και μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων Κική Δημουλά υφίσταται μια αήθη και πέρα από κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία επίθεση που πυροδοτήθηκε από παραποίηση των λεγόμενών της σε ανοιχτή εκδήλωση στη συνοικία όπου διαμένει δεκαετίες τώρα, την Κυψέλη.

Δυστυχώς, μερίδα της κοινωνίας μας, με ισχυρή ωστόσο παρουσία στα Μέσα, έχει αναγάγει τη δημόσια διαπόμπευση σε μέσο άσκησης πολιτικής και κοινωνικής τρομοκρατίας? χωρίς έλεγχο, χωρίς σεβασμό στα πρόσωπα, την ιστορία τους, την προσφορά τους. Όσο μάλιστα πιο δημοφιλή και αγαπητά είναι αυτά τα πρόσωπα, όπως στην περίπτωση της ποιήτριας, τόσο ευκολότερα βρίσκουν έδαφος ακατέργαστες φαντασιώσεις αποκαθήλωσης, ταπείνωσης, διωγμού τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην Κική Δημουλά και καλεί όλους όσους, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, παρεμβαίνουν στη δημόσια σφαίρα να μην επιτρέψουν τον εκφυλισμό της σε αρένα κακοφωνίας και μνησικακίας».

Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσαν οι athenistas στην Κυψέλη την Κυριακή των Βαΐων, η Κική Δημουλά μίλησε για φόβο με αφορμή δύο περιστατικά που συνέβησαν στην οικογένειά της. «Περιορισμένα περιστατικά, ναι, αλλά ο φόβος είναι απεριόριστος», είπε. Δε θέλω να πω ότι οι ξένοι της Κυψέλης είναι και ληστές», πρόσθεσε, «αλλά αυτή η φράση μ' έναν μαγικό τρόπο εξαφανίστηκε από την επιλεκτική δημοσιογραφία».

Και στο τέλος της εκδήλωσης συμπλήρωσε: «Εγώ συνήθισα με τους ξένους, να ξυπνώ και να τους βλέπω. Έχω συναντήσει πολλούς μαύρους με καρότσια του σούπερ μάρκετ... έχει όμως κι έναν μόδιστρο Πακιστανό η γειτονιά μου, που δεν τον φτάνει κανείς στο διόρθωμα. Φαέθοντος βρίσκεται. Και ανδρικά και γυναικεία». Και πριν χαιρετίσει τους Κυψελιώτες είπε: «Μακάρι να μην υπήρχε αυτό το θέμα της πείνας, μακάρι οι φυλές του κόσμου να ήταν ανακατωμένες, εδώ πια είναι ένα πρόβλημα πώς συντηρούνται αυτοί οι άνθρωποι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News