default-image

Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Μ. Ντανιέλλας Μαρούδα

Πολιτισμός
Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Μ. Ντανιέλλας Μαρούδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο βιβλίο της Μαρίας Ντανιέλλας Μαρούδα με τίτλο "Ο ανθρωπιστικός χώρος υπό απειλή σε μία Ευρώπη σε κρίση;" παρουσιάζεται αυτήν την Τετάρτη 8 Μαΐου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, στις 8 το βράδυ.

Συζητούν οι Ελένη Θεοχάρους, ευρωβουλευτής Κύπρου και παιδοχειρουργός, Μαριλένα Κοππά, ευρωβουλευτής και επ. καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, Δέσποινα Συγγελάκη, αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Ηρακλείου, Στέλιος Περράκης, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, και η ίδια η συγγραφέας. Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Δημήτρης Φραγκουλάκης.

Στον ίδιο χώρο θα προβληθεί ταινία με την ιστορία του Ερρίκου Ντυνάν, "Red on the Cross".

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Στο βιβλίο αναδεικνύεται η ανθρωπιστική ιδέα, που βρίσκουμε αναλλοίωτη μέσα στους αιώνες, στη θρησκεία και σε φιλοσοφικά ρεύματα του 19ου αιώνα, και μέσα σε αυτήν το καθήκον κοινωνικής προσφοράς, η αλληλεγγύη, η έγνοια για τον άνθρωπο, η φιλανθρωπία, ακόμη και αρχές και αξίες που αφορούν κάθε έκφραση του πολιτισμένου κόσμου μας, οι οποίες αν και οφείλουν να καθοδηγούν μέχρι σήμερα κάθε ανθρωπιστική προσφορά, δεν επιλύουν - χωρίς περαιτέρω επεξεργασία - τα σύγχρονα διλήμματα της ανθρωπιστικής δράσης. Αυτά τα διλήμματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπιστική δράση σε Αφγανιστάν, το Σουδάν, την Σομαλία, Λιβύη, Συρία, Γάζα, κ.α., αλλά και σε παρατεταμένες κρίσεις, έχουν αφετηρία την απομάκρυνση από τις παραδοσιακές αρχές της αμεροληψίας, ουδετερότητας και ανεξαρτησίας, που διαμορφώθηκαν από τον Ερρίκο Ντυνάν και το Ερυθροσταυρικό Κίνημα το 1864, αλλά στη σύγχρονη ζωή δεν λειτουργούν πια σε πολιτικό "κενό", με αποτέλεσμα κάθε διασύνδεση βοήθειας με πολιτικές σκοπιμότητες να διακινδυνεύει την ίδια την υπόστασή της..

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News