default-image

Άμστερνταμ: Άνοιξε ξανά τις πύλες του το ανακαινισμένο Μουσείο Βαν Γκογκ

Πολιτισμός
Άμστερνταμ: Άνοιξε ξανά τις πύλες του το ανακαινισμένο Μουσείο Βαν Γκογκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπειτα από επτά μήνες εργασιών άνοιξε και πάλι τις πύλες του το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ. Το κτίριο ανακαινίστηκε, το πορτρέτο του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου επέστρεψε στη θέση του και πλέον το μουσείο είναι έτοιμο να δεχτεί νέους επισκέπτες.

Το μουσείο ξεκίνησε τη λειτουργία του με μια επισκόπηση σε ολόκληρο το έργο του Βαν Γκογκ. Πρόκειται για την έκθεση "O Βαν Γκογκ στο ατελιέ", που παρουσιάζει τις ανακαλύψεις που έγιναν πάνω στο έργο του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος που διήρκεσε οκτώ χρόνια, μέσα από την οποία ο επισκέπτης βλέπει πώς ο ζωγράφος έμαθε την τέχνη του από τα πρώτα πειραματικά του έργα μέχρι να δημιουργήσει τους διάσημους πίνακές του.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά μέχρι τις 12 Ιανουαρίου του 2014.

Το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του σπουδαίου ζωγράφου, καθώς και δημιουργήματα σύγχρονων καλλιτεχνών. Η μόνιμη έκθεση του μουσείου περιλαμβάνει έργα του Βαν Γκογκ από την περίοδο της εφηβείας του μέχρι το τέλος της ζωής του, ενώ το μουσείο διαθέτει ακόμα βιβλιοθήκη με υλικό που αφορά στη ζωή και το έργο του καλλιτέχνη.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του μουσείου, «η μεγάλη αλλαγή που θα παρατηρήσουν οι επισκέπτες είναι τα χρώματα στους τοίχους. Έχουμε πιο σκοτεινά χρώματα, όπως το μπλε, το κίτρινο και το γκρι. Υπάρχουν όμως και αρκετά αλλά πράγματα για να δει κανείς, περισσότερα έργα του Βαν Γκογκ, γράμματα, υλικά που χρησιμοποιούσε αλλά και αντικείμενα που δε συναντά κανείς συνήθως στο Μουσείο Βαν Γκογκ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News