default-image

Βάζουν μπροστά για τον εορτασμό 100 χρόνων καρναβαλιού

Πολιτισμός
Βάζουν μπροστά για τον εορτασμό 100 χρόνων καρναβαλιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερο έτοιμοι από ποτέ για τον εορτασμό των 100 χρόνων καρναβαλιού εμφανίζονται οι φετινοί διοργανωτές, σύμφωνα με τους οποίους η διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προηγούμενη επιτυχία.

Σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε σήμερα ο Δήμος Ρεθύμνης και η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, συμμετείχαν για να παρουσιάσουν τα στοιχεία του απολογισμού όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Στην ανακοίνωση τους προσθέτουν: Δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα και το εξωτερικό βρέθηκαν στο Ρέθυμνο το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, συμμετέχοντας με κάθε τρόπο στην μεγάλη γιορτή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Η φετινή διοργάνωση, ξεπέρασε σε επιτυχία κάθε προηγούμενη, στέλνοντας ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας σε όλο τον κόσμο. Καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου η πόλη του Ρεθύμνου, καθώς και πολλά χωριά του νομού Ρεθύμνης, κατακλίστηκαν από επισκέπτες.

Τα ξενοδοχεία που άνοιξαν στην πόλη, κατάφεραν να επιτύχουν πολύ υψηλές πληρότητες, που στις περισσότερες επισκέψεις άγγιξαν το 100% (επίσημα στοιχεία Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου).

Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα εστίασης όλων των ειδών (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, ταχυφαγεία, κ.λπ.) πέτυχαν ιδιαίτερα υψηλή κίνηση και σημαντικούς τζίρους, αναδεικνύοντας την διοργάνωση, ως την κορυφαία και με την μεγαλύτερη οικονομική δύναμη, ολόκληρης της χειμερινής περιόδου.

Είμαστε έτοιμοι για τον Εορτασμό των 100 χρόνων

Με τη σειρά της η αντιδήμαρχος Τουρισμού-Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνης κ. Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη δήλωσε: "Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι έζησε 20 χρόνια Μύθους. Τώρα νιώθουμε πιο έτοιμοι από ποτέ για τον εορτασμό των 100 χρόνων. Οι επισκέπτες μας αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Η πόλη βρισκόταν ένα μήνα σε εορταστικό περιβάλλον

Νοσοκομείο: Είχαμε λιγότερα περιστατικά από πέρυσι

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνης κ. Νίκος Ξυπολυτάς δήλωσε: «Είχαμε λιγότερα περιστατικά από πέρυσι και ευχαριστώ τους Σαμαρείτες για την πολύτιμη βοήθειά τους. Κανένα περιστατικό δε νοσηλεύτηκε και δε διανυκτέρευσε στο νοσοκομείο. Όλοι παρέμειναν 2-3 ώρες και μετά πήγαν σπίτι τους.

»Κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού και μέχρι τις 23:00 το βράδυ είχαμε 35 άτομα σε κατάσταση μέθης, εκ των οποίων τα 2 ανήλικα. Ενημερώσαμε άμεσα τους γονείς και πραγματοποιήσαμε τους απαραίτητους ελέγχους ασφαλείας. Μέχρι τις 11:00 πμ την Καθαρά Δευτέρα τα περιστατικά μέθης είχαν ανέλθει στα 43.

»Αντιμετωπίσαμε ακόμα μικροτραυματισμούς (διαστρέμματα, κακώσεις κτλ) και δύο σοβαρούς τραυματισμούς. Συγκεκριμένα, μια κυρία έπεισε από το άρμα και διακομίστηκε στο Ηράκλειο με εγκεφαλική αιμορραγία. Η κατάστασή της είναι ελεγχόμενη και δεν κινδυνεύει η ζωή της.

»Το άλλο περιστατικό πρόκειται για ένα αγόρι 6 ετών, το οποίο χτύπησε στο χέρι του και μεταφέρθηκε τη Δευτέρα στην Ορθοπαιδική Κλινική του ΚΑΤ Αθηνών».

Καμιά καταγγελία για αισχροκέρδια

Καμία καταγγελία για αισχροκέρδεια δεν έγινε καθ' όλη διάρκεια του καρναβαλιού, κανένα παράπονο, κανένα τηλεφώνημα, ούτε Σάββατο, ο ούτε Κυριακή δήλωσε ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνης κ. Ανδρέας Δασκαλάκης.

Κανένα περιστατικό δηλώνει η Πυροσβεστική  

Ο πύραρχος Γιώργος Μαρκουλάκης δήλωσε: "Ευτυχώς δε συνέβη κανένα περιστατικό.

Ήμασταν έτοιμοι με πλάνο, για το πώς θα κινηθούμε διακριτικά χωρίς να επικρατήσει πανικός. Συνεργαστήκαμε με τους Σαμαρείτες για τους πυροσβεστήρες και είχαμε συνεχή παρακολούθηση στο κέντρο και ανατολικά - δυτικά της πόλης."

Λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά τα περιστατικά μέθης

Ο αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών κ. Κωνσταντίνος Καλφούντζος δήλωσε: «Συγκεκριμένα από τις 9 π.μ. την Κυριακή μέχρι τις 23:00 αντιμετωπίσαμε 32 περιστατικά μέθης, 13 τραυματισμούς και 14 αδιαθεσίες. Εμείς κάναμε προνοσοκομειακή δουλειά παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες… Από τα 32 περιστατικά μέθης τα 22 ή 24 παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ, κάποιοι μόνοι τους ή με τραυματιοφορείς αν δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Στη βραδινή παρέλαση του Σαββάτου δεν είχαμε κανένα περιστατικό, ούτε αδιαθεσία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News