default-image

Συναυλία στη μνήμη του Κωστή Παλαμά

Πολιτισμός
Συναυλία στη μνήμη του Κωστή Παλαμά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης και το Εργαστήριο Αστροφυσικής διοργανώνουν συναυλία στη μνήμη του Κωστή Παλαμά με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το θάνατό του.  

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 8:30 μ.μ. στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).  

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει μελοποιημένα ποιήματα από το "Δωδεκάλογο του Γύφτου", καθώς και το ποίημα του Άγγελου Σικελιανού "Παλαμάς", που θα παρουσιαστούν σε παγκόσμια πρώτη από σημαντικούς εκτελεστές, και συγκεκριμένα από τους Τζένη Δριβάλα (υψίφωνο), Αγάπη Παπαμήτσου ( υψίφωνο) και Γαβριήλ Αντωνέλο (βαθύφωνο)

Συμμετέχουν οι Θάλεια Προκοπίου (απαγγελία), Κώστας Γιαλίνης (απαγγελία), Ανδρέας Κουτσουρέλης (απαγγελία), Γιώργος Μαγκλάρας (βιολί), Αστέριος Πούφτης (τσέλο), Χρήστος Παπαδόπουλος (έγχορδα), Ιωάννης Μουτσάκης (έθνικ κρουστά), Αλέξανδρος Χρηστίδης (κρουστά ορχήστρας), Διώνη Αγγελοπούλου (χορός), καθώς και η Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου και η Χορευτική ομάδα Acrodance της Άννας Ομηρίδη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News