default-image

Προβολή ταινίας στο "Χαρουπόμυλο"

Πολιτισμός
Προβολή ταινίας στο "Χαρουπόμυλο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία "Χθες, σήμερα, αύριο" θα προβληθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στο "Χαρουπόμυλο", στο Πάνορμο, για τα μέλη της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανόρμου "Επιμενίδης".

Μερικά λόγια για το έργο: Το "Χθες, σήμερα, αύριο" γυρίστηκε το 1963 από τον Βιτόριο ντε Σίκα. Είναι μια σπονδυλωτή ηθογραφική κωμωδία με πρωταγωνιστές τη Σοφία Λόρεν και τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι. Κεντρικός άξονας που διατρέχει και τις τρεις αυτόνομες ιστορίες της ταινίας είναι η γυναίκα σε αρχετυπικούς ρόλους: ως μητέρα, ως κακομαθημένη σύζυγος, ως πόρνη.

Ο τίτλος υπαινίσσεται τη διαχρονικότητα αυτών των στερεότυπων γύρω από τη γυναίκα, που υποσκάπτονται και παρωδούνται διακριτικά καθώς εξελίσσεται η κάθε μία από τις ιστορίες. Η Λόρεν μεταμορφώνεται και γίνεται ιδανική εικόνα για κάθε έναν από αυτούς τους ρόλους, καταδεικνύοντας το θηλυκό ως το ισχυρότερο φύλο. Ο Μαστρογιάνι ανταποκρίνεται με χαρακτηριστική άνεση είτε ως σύζυγος είτε ως υποψήφιος εραστής είτε ως πελάτης. Η ερμηνεία του είναι ο καταλύτης που καθορίζει το είδος της κωμωδίας και στις τρεις ιστορίες.

Ο Ντε Σίκα κέρδισε τέσσερις φορές το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στη διάρκεια της πλουσιότατης καριέρας του. Μία από αυτές - η τρίτη κατά σειρά - ήταν για το "Χθες, σήμερα, αύριο".

Στην ταινία πρωταγωνιστούν: Sophia Loren (Adelina Sbaratti / Anna Molteni / Mara), Marcello Mastroianni (Carmine Sbaratti / Renzo / Augusto Rusconi).

Η σκηνοθεσία είναι του Vittorio De Sica και το σενάριο του Eduardo De Filippo.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News