default-image

"Προσωπικότητες και αγώνες της μη βίας"

Κρήτη
"Προσωπικότητες και αγώνες της μη βίας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Χωρίς Βία σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και το Δήμο Ηρακλείου/Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας και με την υποστήριξη με τα γραφεία σχολικών δραστηριοτήτων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και το Σύλλογο Θεατρικού Παιχνιδιού φιλοξενεί στο διάστημα 25-28 Φεβρουαρίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο Ηράκλειο, την έκθεση "Προσωπικότητες και αγώνες της μη βίας".

Πρόκειται για 25 προσωπικότητες που με τη δράση τους και τη στάση ζωής τους έδωσαν ώθηση στην κατεύθυνση της μη βίας.

Το "Δίκτυο Σχολείων για τη μη βία", που αποτελεί μια πρωτοβουλία του ΚΧΠ, συγκέντρωσε σε συνεργασία με την Α/βάθμια και Β/βάθμια εκπαίδευση ένα πολύ πλούσιο υλικό από εικαστικές προσεγγίσεις μαθητών γύρω από το θέμα της μη βίας και των προσωπικοτήτων που παρουσιάζονται στην έκθεση.

Αντιπροσωπευτική επιλογή από κάθε σχολείο θα αποτελέσει μέρος της έκθεσης, ενώ το πλήθος των εργασιών θα ψηφιοποιηθεί και θα μοιραστεί σε ψηφιακή μορφή σε κάθε σχολείο που επιθυμεί να το παραλάβει. 

Στόχος της έκθεσης είναι η άντληση έμπνευσης για τη σημερινή στιγμή, δίνοντας βαρύτητα στα έως σήμερα ιστορικά εγχειρήματα της πολιτικής ανυπακοής, της μη συνεργασίας και μη συμμόρφωσης και γενικά σε κάθε μορφή μη βίαιου αγώνα.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη την πρωινή ζώνη και από σχολικές μονάδες για τις οποίες έχει προβλεφθεί ειδικό πρόγραμμα ξενάγησης με εικαστικά δρώμενα, παιχνίδια και θεατρικά δρώμενα, αναλόγως το ηλικιακό επίπεδο, που θα δώσουν τη δυνατότητα στους μαθητές να κατανοήσουν βαθύτερα το σκεπτικό της.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 19:00 με τη συμμετοχή μαθητικών χορωδιών και ενός θεατρικού μονόπρακτου με τον τίτλο "Η πορεία του αλατιού", αφιερωμένο στην περίφημη πορεία του Γκάντι προς τη θάλασσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News