default-image

Λαμπρός ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στο Αρκαλοχώρι

Πολιτισμός
Λαμπρός ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στο Αρκαλοχώρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το απόγευμα της Τρίτης 29 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός Εσπερινός με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, στους οποίους είναι αφιερωμένο το αριστερό κλίτος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέα, Αρχιεπισκόπου Κρήτης, στο Αρκαλοχώρι.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ετήσια εκδήλωση κοπής της Αγιοβασιλόπιτας των Ενοριών και η επίδοση των διοριστηρίων στους νέους εκκλησιαστικούς συμβούλους των Ενοριών της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, όπου παραβρέθηκαν άπαντες οι ιερείς, οι εκκλησιαστικοί σύμβουλοι, οι ιεροψάλτες, οι νεωκόροι και οι ευπρεπίστριες εκάστης Ενορίας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ομιλία του στους τιμώμενους Τρεις Ιεράρχες, τονίζοντας ιδιαιτέρως ότι οι ιερείς και οι εκκλησιαστικοί σύμβουλοι αποτελούν σήμερα τους συνεχιστές του ποιμαντικού, φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου των Τριών Ιεραρχών, ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους ιερείς, τους εκκλησιαστικούς συμβούλους, τους ιεροψάλτες, τους νεωκόρους και τις ευπρεπίστριες των ενοριών για την παρουσία τους και την ανταπόκριση που επέδειξαν στο κάλεσμα της Ιεράς Μητρόπολης και εξήρε ιδιαιτέρως την συμπαράστασή τους στο φιλανθρωπικό έργο και την κοινωνική αλληλεγγύη, που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Κοζάνης κ. Γεώργιος Κασαπίδης, ο πρώην Υφυπουργός κ. Μανόλης Στρατάκης, η πρώην Βουλευτής κα Μαρία Σκραφνάκη, ο Δήμαρχος του Δήμου Πεδιάδος Μινώα κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Δήμαρχος του Δήμου Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδος κ. Γεώργιος Γρηνάκης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Μινώα Πεδιάδος κ. Κωνσταντίνος Βιδάκης και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βιάννου κ. Νικήτας Γιαμαλάκης και κ. Μανόλης Αγαπουλάκης.

Στο τέλος ακολούθησε, προς τους ιερείς, τους εκκλησιαστικούς συμβούλους, τους ιεροψάλτες, τους νεωκόρους και τις ευπρεπίστριες των ενοριών, τιμητικό δείπνο στο κέντρο "Βλαστός" στο Αρκαλοχώρι. Την ημέρα της εορτής, 30 Ιανουαρίου, τελέστηκε στο πανηγυρίζον κλίτος των Τριών Ιεραρχών Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανδρέα, με τη συμμετοχή των όμορων ιερέων και την παρουσία των διδασκάλων, καθηγητών, διδασκομένων, μαθητών και μαθητριών των σχολείων της πόλεως, οι οποίοι τίμησαν τους προστάτες Αγίους των γραμμάτων και της Ελληνικής παιδείας, φέροντας τις κοσμημένες με άνθη ιερές εικόνες Τους και την αρτοκλασία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News