Πολιτισμός

Μανώλης Λιδάκης: "Β’ Ανάγνωση" (video)

Χρειάζεται θάρρος για να ερμηνεύσεις σε δεύτερη ανάγνωση τραγούδια σφραγισμένα από μεγάλους τραγουδιστές όπως τον Νίκο Ξυλούρη, τη Βίκυ Μοσχολιού και τον Γρηγόρη Μπιθικώτση. Είναι δε η πρώτη φορά που ο μεγάλος μας συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος εμπιστεύεται τα σημαντικά αυτά τραγούδια σε έναν μόνο τραγουδιστή: Τον Μανόλη Λιδάκη.

Στη νέα του δουλειά με τίτλο "Β' Ανάγνωση" ο Μανώλης Λιδάκης ερμηνεύει με σεβασμό τα μεγάλα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου που αγαπήθηκαν και σημάδεψαν γενιές Ελλήνων: "Νυν και αεί", "Γυρνάν' αμίλητα παιδιά", "Γεια σου χαρά σου λεβεντιά", "Το πρακτορείο", "Με τι καρδιά τον κόσμο ν' αρνηθώ", "Το δίχτυ", "Άσπρη μέρα", "Κόκκινη κλωστή δεμένη"… σε β' ανάγνωση.

Αυτά τα τραγούδια, αναμεμειγμένα με ερμηνείες σε α' ανάγνωση από το πλούσιο ρεπερτόριό του και απ' όλους τους γνωστούς σταθμούς της καριέρας του, θα ερμηνεύσει ο Μανώλης Λιδάκης το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στο "Μύλος Club" της Θεσσαλονίκης, την πρώτη στάση των ζωντανών εμφανίσεών του για την περίοδο του χειμώνα 2013, όπου μαζί με τον Σταύρο Ξαρχάκο θα παρουσιάσουν τη νέα τους δουλειά.

Μαζί με τον Μανώλη Λιδάκη συμπράττουν επί σκηνής οι:

Ιφιγένεια Ιωάννου: Τραγούδι

Γιάννης Μπελώνης: Πιάνο

Γιώργος Σπηλιόπουλος: Μπουζούκι

Βασίλης Ραψανιώτης: Βιολί

Γιάννης Ματσούκας: Κιθάρα

Λευτέρης Γρίβας: Ακορντεόν

Σχόλια