Πολιτισμός

"Koza Mostra" - Αγάθωνας: "Tρέλα" και εμπειρία μαζί (videos)

Οι "Koza Mostra" παρέα με τον Αγάθωνα θα διαγωνιστούν στον τελικό για την ανάδειξη του εκπροσώπου της Ελλάδας στον 58ο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Εurovision που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Μάλμε της Σουηδίας.

Συνδυάζοντας οι μεν "Koza Mostra" το κέφι και την "τρέλα" τους, ο δε Αγάθωνας Ιακωβίδης την τεράστια εμπειρία και μουσική του παιδεία, είναι σίγουρο ότι θα βγάλουν ένα πρωτοποριακό αποτέλεσμα, που με ανυπομονησία περιμένουμε να ακούσουμε την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου στην ειδική εκδήλωση για την ανακοίνωση των υποψήφιων τραγουδιών.

Για την ιστορία, οι Θωμαή Απέργη (Panik Records), Αγγελική Ηλιάδη (Platinum Records), Alex Leon feat. Giorgina (Panik Records) και "Koza Mostra" μαζί με το ρεμπέτη Αγάθωνα Ιακωβίδη (Platinum Records) είναι τα ονόματα που ανακοινώθηκαν από την ΕΡΤ και το MAD TV για τον ελληνικό τελικό της 58ης Eurovision, που θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΤ στα μέσα του Φεβρουαρίου.

Ανακοίνωση των "Koza Mostra"

Αποτελούμενοι από τους Ηλία Κόζα (φωνητικά/κιθάρα), Αλέξη Αρχοντή (τύμπανα), Χρήστο Καλαϊτζόπουλο (ακορντεόν), Στέλιο Σιώμο (κιθάρα), Δημήτρη Χριστώνη (μπάσο) και Βασίλη Ναλμπάντη (τρομπέτα), οι "Koza Mostra" συνδυάζουν ρυθμούς balkan/ska/punk με rock, indie και ρεμπέτικο, οπότε σίγουρα μια συνεργασία με τον μεγάλο ρεμπέτη Αγάθωνα, αυτοδίδακτο και σπουδαίο μουσικό με πάνω από τέσσερις δεκαετίες καριέρας, είναι συναρπαστική και αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση.

Από την πλευρά τους, οι "Koza Mostra" ανακοίνωσαν μετά από την επιλογή τους μαζί με τον Αγάθωνα για τον ελληνικό τελικό της Eurovision τα εξής:

«Σήμερα με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι έχουμε επιλεγεί να πάρουμε μέρος στον ελληνικό τελικό που αφορά την ανάδειξη του τραγουδιού που θα σταλεί στον 58ο διαγωνισμό της Eurovision. Η χαρά μας και η επιθυμία μας να πάρουμε μέρος σε αυτό τον τελικό συνοψίζεται στα εξής σημεία.

1. Στον τελικό αυτό θα έχουμε την τιμή να είμαστε μαζί με τον Αγάθωνα, έναν καλλιτέχνη στον οποίο οφείλουμε ένα μεγάλο μέρος από τα ακούσματά μας και τη φιλοσοφία μας.

2. Το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστούμε είναι ένα τραγούδι το οποίο πιστεύουμε και το οποίο είμαστε περήφανοι να το παρουσιάσουμε.

3. Όταν δημιουργήσαμε αυτή την μπάντα βασικός μας στόχος ήταν η μουσική μας να φτάσει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ακροατήριο. Θεωρούμε ότι αυτή είναι μια ευκαιρία για αυτό τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

4. Ο διαγωνισμός φέτος δε θα στοιχίσει στο ελληνικό Δημόσιο και κατ' επέκταση τους Έλληνες φορολογούμενος, κάτι με το οποίο θα ήμασταν κάθετα αντίθετοι.

Με την ελπίδα να μας στηρίξετε σε αυτή την προσπάθεια και με την υπόσχεση ότι θα δώσουμε την καλύτερή μας τρέλα, δίνουμε ραντεβού στον ελληνικό τελικό!».

Απολαύστε τους "Κοza Mostra" και τον Αγάθωνα στα βίντεο που ακολουθούν:

Σχόλια