Πολιτισμός

Κ. Τζαβάρας: "Θα γίνει διάλογος για τις καταργήσεις φορέων"

«Ενέργειες υπηρεσιακού χαρακτήρα», ώστε «να ξεκινήσει ένας διάλογος με αντικείμενο τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις στο χώρο του πολιτισμού» χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τζαβάρας, μέσω ανακοίνωσής του, τις προτάσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για καταργήσεις και συγχωνεύσεις εποπτευόμενων οργανισμών της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με αφορμή δημοσίευμα σχετικά με προτάσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για καταργήσεις και συγχωνεύσεις εποπτευόμενων οργανισμών της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ κ. Κώστας Τζαβάρας διευκρινίζει ότι οι προτάσεις του ΥΔΜΗΔ για συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ, που αναφέρονται στο δημοσίευμα, δεν περιλαμβάνονται στον υφιστάμενο σχεδιασμό του υπουργείου μας. Αποτελούν ενέργειες υπηρεσιακού χαρακτήρα που εκδηλώθηκαν για να ξεκινήσει ένας διάλογος με αντικείμενο τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις στο χώρο του πολιτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εν λόγω προτάσεις προσεγγίζουν τα ζητήματα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις παραμέτρους και τις πραγματικές συνθήκες, κάτω από τις οποίες λειτουργούν οι εποπτευόμενοι οργανισμοί. Οι συγκεκριμένες προτάσεις έχουν την έννοια κειμένων εργασίας που θα συζητηθούν, θα διαμορφωθούν και θα οριστικοποιηθούν ύστερα από διάλογο.

Επισημαίνω, τέλος, ότι δεν απηχούν τις απόψεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΠΑ περί μεταρρυθμίσεων στο χώρο των εποπτευόμενων οργανισμών και δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά έναυσμα για μία συζήτηση, η κατάληξη της οποίας είναι βέβαιο ότι θα διαμορφώσει ένα θεσμικό τοπίο εντελώς διαφορετικό από αυτό που περιγράφεται στις συγκεκριμένες προτάσεις».

Σχόλια