default-image

Επίθεση με οξύ στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μπολσόι

Πολιτισμός
Επίθεση με οξύ στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μπολσόι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Μπολσόι, Ρώσος χορογράφος και χορευτής Σεργκέι Φιλίν, νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα μάτια έπειτα από επίθεση που δέχτηκε από άγνωστο στη Μόσχα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα το φημισμένο ρωσικό θέατρο και η αστυνομία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, ο Φιλίν δέχτηκε την επίθεση αργά χθες το βράδυ από άγνωστο, ο οποίος του έριξε στο πρόσωπο «πιθανότατα οξύ» έξω από το σπίτι του, στο κέντρο της Μόσχας.

Ο Ρώσος χορογράφος νοσηλεύεται με εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και τα μάτια, δήλωσε στο Ιτάρ-Τας η Καταρίνα Νοβικόβα, εκπρόσωπος του Μπολσόι, ενώ οι γιατροί φοβούνται πως ο Φιλίν μπορεί να χάσει την όρασή του, κάτι που θα είναι σε θέση να το γνωρίζουν σε δυο εβδομάδες. Πάντως οι γιατροί εκτιμούν ότι θα χρειαστούν έξι εβδομάδες για την πλήρη ανάρρωσή του Φιλίν.

Η εκπρόσωπος του Μπολσόι και στενή φίλη του Φιλίν δήλωσε ότι ο χορογράφος δεχόταν απειλές και άφησε να εννοηθεί ότι η επίθεση αυτή έχει σχέση με επαγγελματικές αντιπαλότητες. «Ο Σεργκέι δεχόταν συνεχώς απειλές από τότε που ανέλαβε τη θέση αυτή, όπως και οι προκάτοχοί του», είπε.

«Δεν είχαμε ποτέ φανταστεί ότι ο πόλεμος για τους ρόλους και όχι για τις περιουσίες ή το πετρέλαιο θα μπορούσαν να φτάσουν σε εγκληματικό επίπεδο. Πιστεύαμε πάντα και εξακολουθούμε να θέλουμε να το πιστεύουμε ότι ο κόσμος του θεάτρου διακρίνεται τουλάχιστον από ένα ελάχιστο ήθος. Για το λόγο αυτό είναι τρομερό αυτό που συνέβη», τόνισε.

Σύμφωνα με τη Ναβικόβα, πρόσφατα άγνωστοι τρύπησαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του Φιλίν, ενώ είχε γίνει πειρατεία στο λογαριασμό του στο Facebook και είχαν αναρτηθεί στη σελίδα του δυσφημιστικές για τον ίδιο πληροφορίες.

Ο Φιλίν, 42 ετών, ήταν χορευτής του Μπολσόι από το 1988 και το 2008 ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή ενός άλλου μοσχοβίτικου μουσικού θεάτρου, του θεάτρου Στανισλάβσκι και Νεμίροβιτς-Νταντσένκο, το οποίο έγινε στις μέρες του μια από τις πιο σημαντικές σκηνές της Ρωσίας.

Το Μάρτιο του 2011 ο Φιλίν αντικατέστησε στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μπολσόι τον Γιούρι Μπουρλάκα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News