default-image

Πέθανε ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Ελις

Πολιτισμός
Πέθανε ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Ελις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ηλικία 60 ετών και από αίτια που δεν έχουν γίνει προς το παρόν γνωστά πέθανε ο αμερικανός σκηνοθέτης Ντέιβιντ Ελις, γνωστός, κυρίως από τις περιπέτειες καταστροφής «Τελικός προορισμός 2» και «Snakes on a plane»  που σημείωσαν τεράστια επιτυχία σε παγκόσμια κλίμακα.

Η γοργή δράση και η χαριτωμένη «α-λά Χόλιγουντ» υπερβολή ήταν το στίγμα του Ελις. Στο «Snakes on a plane» δηλητηριώδη φίδια απειλούν την ζωή των επιβατών ενός αεροσκάφους εν πτήση και ο Σάμουελ Λ. Τζάκσον δίνει την λύση...

Προτού στραφεί στην σκηνοθεσία ο Ελις είχε δουλέψει λίγο ως ηθοποιός και πολύ περισσότερο ως κασκαντέρ αντικαθιστώντας τους ηθοποιούς στα γυρίσματα με επικίνδυνες σκηνές. Ανάμεσα στις ταινίες όπου δούλεψε ως κασκαντέρ θα βρούμε τίτλους όπως ο «Σημαδεμένος» του Μπράιαν Ντε Πάλμα, «Φονικό όπλο» του Ρίτσαρντ Ντόνερ, «Μέρες κεραυνού» του Τόνι Σκοτ και «Μίζερι» του Ρομπ  Ράινερ. Αργότερα, ο Ελις δούλεψε ως βοηθός σκηνοθέτη (second unit director) σε ταινίες όπως η «Καταιγίδα» τουΒόλγφκανγκ Πέτερσεν, το «The Matrix Reloaded» των αδελφών Γουατσόφσκι αλλά και το «Master and Commander: Στα πέρατα του κόσμου» του Πίτερ Γουιρ.

Την προσωπική του σφραγίδα ως σκηνοθέτης άφησε επίσης στις περιπέτειες «Τελικός προορισμός 4» και στην «Τελευταία κλήση» ένα θρίλερ με πρωταγωνίστρια την Κιμ Μπέισινγκερ.

Ο Ελις πέθανε στο Γιοχάνεσμπουργκ όπου βρισκόταν για την προετοιμασία της ταινίας «Κite» στην οποία και πάλι επρόκειτο να παίξει ο Σάμουελ Λ. Τζάκσον.

Πηγή: tovima.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News