Προβληματισμένοι οι επιβάτες στο αεροδρόμιο της Νέας Ζηλανδίας - Γιατί θα ζυγίζουν όσους μπαίνουν στα αεροπλάνα

Κόσμος
Προβληματισμένοι οι επιβάτες στο αεροδρόμιο της Νέας Ζηλανδίας - Γιατί θα ζυγίζουν όσους μπαίνουν στα αεροπλάνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προκειμένου να προστατευτεί η ιδιωτική ζωή των ατόμων η αεροπορική εταιρία λέει ότι έχει κάνει τα δεδομένα ανώνυμα

Ένα απίστευτο αίτημα έκανε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας στην εθνική της αεροπορική εταιρεία. Ειδικότερα της ζητά να ζυγίζει τους επιβάτες που αναχωρούν με διεθνείς πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο του Όκλαντ μέχρι τις 2 Ιουλίου 2023.

Το πρόγραμμα, το οποίο η Air New Zealand αποκαλεί έρευνα βάρους επιβατών, είναι ένας τρόπος συλλογής δεδομένων σχετικά με το φορτίο και την κατανομή βάρους για τα αεροπλάνα, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

«Ζυγίζουμε τα πάντα που μπαίνουν στο αεροσκάφος - από το φορτίο μέχρι τα γεύματα στο αεροσκάφος και τις αποσκευές στο χώρο αποσκευών», ανέφερε σε δήλωσή του ο Alastair James, ειδικός της αεροπορικής εταιρείας για τη βελτίωση του ελέγχου φορτίου. «Για τους πελάτες, το πλήρωμα και τις χειραποσκευές, χρησιμοποιούμε το μέσο βάρος, το οποίο λαμβάνουμε από την πραγματοποίηση αυτής της έρευνας».

Παρόλα αυτά, το βάρος είναι μια προσωπική υπόθεση που δεν επιθυμούν όλοι να αποκαλύψουν. Προκειμένου να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή των ατόμων, η αεροπορική εταιρεία λέει ότι έχει κάνει τα δεδομένα ανώνυμα, όπως μεταδίδει το CNN.

Οι ταξιδιώτες θα κληθούν να σταθούν σε μια ψηφιακή ζυγαριά όταν κάνουν check-in για την πτήση τους. Οι πληροφορίες σχετικά με το βάρος τους υποβάλλονται στη συνέχεια στην έρευνα, αλλά δεν θα είναι ορατές στην οθόνη του πράκτορα, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Θα τοποθετούν επίσης τις αποσκευές τους σε μια άλλη πανομοιότυπη ζυγαριά για ξεχωριστό ζύγισμα.

«Ξέρουμε ότι το να ανέβουν στη ζυγαριά μπορεί να είναι αποθαρρυντικό. Θέλουμε να καθησυχάσουμε τους πελάτες μας ότι δεν υπάρχει ορατή οθόνη πουθενά. Κανείς δεν μπορεί να δει το βάρος σας, ούτε καν εμείς», δήλωσε ο James.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Air NZ ζητά από τους επιβάτες να ανέβουν στη ζυγαριά πριν επιβιβαστούν στις πτήσεις τους. Οι επιβάτες εσωτερικού έλαβαν μέρος σε μια έρευνα το 2021, αλλά εκείνη για τους διεθνείς ταξιδιώτες καθυστέρησε λόγω της πανδημίας.

Μεταξύ των ατόμων που ενδέχεται να κληθούν να λάβουν μέρος στην έρευνα είναι και όσοι ταξιδεύουν με την απευθείας πτήση από το Όκλαντ προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News